ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bravii apărători ucraineni au rezistat încă o noapte (a 13-a), încă 317 ore! 

Bravii apărători ucraineni au rezistat încă o noapte (a 13-a), încă 317 ore! 

Orașele Kiev, Harkiv, Nicolaev și Mariupol au fost țintele criminalului de război Putin. Ieri scriam că scopul lui Putin este de a transforma Harkivul, oraș locuit preponderent de etnici ruși (peste 70%), un oraș al științei, într-un oraș distrus analogic orășelului Gernica, șters de pe fața pământului de către criminalul Hitler, doar pentru faptul că etnicii ruși nu au întâlnit hoardele rusești cu flori și pâine și sare! Este comportamentul unui tip cu ample dereglări mintale.
Conform datelor serviciilor americane Putin a întrodus în Ucraina 100% din trupele pregătite pentru „așa numita operație specială”.  Putin concentrează în jurul Kievului trupe speciale ale lui Kadyrov, Viteazi, LIGA (fostele Vagner). Sunt informații că Putin folosește și mercenari sirieni.

Continuă să se mărească numărul pierderilor de vieți omenești din ambele părți. Conform surselor ucrainene peste 12000 de soldați ruși au fost uciși. Informația rusească rămâne la 498, informație prezentată pe 2 martie. De atunci timp de 6 zile! nu a mai murit niciun soldat rus? Până unde poate ajunge minciuna clicii lui Putin.

Continuă exodul masiv al refugiaților, cel mai mare după cel de-al doilea război mondial. Criminalii din conducerea Rusiei nu asigură coridoarele verzi pentru populație pașnică (cu excepția celor care duc în Rusia și Bielarusi, unde pleacă foarte puțini!).

Granițele Republicii Moldova au trecut deja apr. 400000 (peste 13% din populația Republicii) de refugiați, vreo 120 de mii rămânând în Moldova. Presiunea este în continuă creștere. Partenerii europeni vin cu ajutoare. Guvernarea încearcă să facă față situației, organizând transporturi directe (tren, autocare) direct la Iași pentru a reduce această presiune. Societatea civilă rămâne foarte activă, pătrunsă de acest frumos, neașteptat fenomen al compasiunii, filantropiei pentru cei mai triști ca noi, refugiații ucraineni.

Continuă genocidul împotriva populației civile, împotriva copiilor, femeilor cu copii. Probabil vor fi sute de mape cu dovezi ale dosarului crimelor de război puse pe masă la tribunalul de la Haga.

Chiar nu-i pot înțelege pe unii, inclusiv din România, care consideră, întrun fel că liniștea lor este tulburată de războiul dus de Zelenski contra ocupanților ruși ai lui Putin. Acum ucrainenii lui Zelenski sunt scutul în calea ajungerii hoardelor rusești la Prut, în țările baltice.

Iar noi, cei aflați înafara teatrului de război, dar în imediata apropiere, ce trebuie să facem? Să rămânem aceeași cine am fost și suntem din prima zi de război a Kriminalului Putin împotriva poporului ucrainean:  cu durere pentru cei mai triști ca noi, pentru refugiați, adevărați creștini!

Autor : Valeriu Dulgheru

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: