ROMÂNIA BREAKING NEWS

BNR: Sistemul bancar românesc este solid și nu va fi afectat de agravarea situației din Grecia

BNR: Sistemul bancar românesc este solid și nu va fi afectat de agravarea situației din Grecia
Banca Nationala a României

Banca Nationala a României

Adrian Vasilescu, consultantul de strategie al BNR a dat asigurări că Banca Națională este pregătită cu măsuri ce pot fi aplicate și în cazul unui scenariu financiar dezastruos în Grecia.

„Încă de acum șapte ani, de la primele semne de criză, BNR a făcut o analiză amănunțită ca să vedem ce se întâmplă cu țara în această situație. Am analizat băncile temeinic și profund. Concluzia pe care BNR o tot amintește e că băncile sunt solide, au lichiditate suficientă, au solvabilitate și, în aceste condiții, un risc major pentru toate băncile din România, inclusiv pentru cele cu capital grecesc, ar putea fi numai extern. Dacă Grecia ar intra în impas, s-ar produce un asemenea risc major. Or, România este pregătită pentru a face față unui asemenea risc, în așa fel încât șocul să fie slab și de intensitate mică și de durată scurtă. BNR are un sistem de proceduri care se pot aplica în orice măsură” – Adrian Vasilescu.

Andrei Rădescu / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: