Blocada Transnistriei prinde contur! Ucraina blochează 450 km de graniță cu tranșee

În scopul securizării granițelor sale, autoritățile de la Kiev au decis să sape tranșee de-a lungul segmentului de frontieră controlat de separatiștii transnistreni. Această acțiune va bloca trecerea echipamentului de război cât și transportarea bunurilor de contrabandă pe teritoriul Ucrainei. Tranșeele se vor întinde pe o distanță de 450 km lungime, vor avea o lățime de 3,5 metri și o adâncime de 2-3 metri, anunță ukrinform.ua

”Au fost săpați deja primii 5 km de tranșee, în regiunea Belgorod-Dnestrovsk. Lucrările au loc cu suportul tehnicii speciale, care funcționează non-stop, excavând în medie 2,5 km pe săptămână”, a anunțat Aleksandr Yakovenko, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Sud a Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei.

Yakovenko a mai spus că tehnica este asigurată cu combustibil din rezervele Serviciului Frontierei de Stat, cât și din fondurile colectate în urma unei campanii organizate online, de voluntari care susțin securizarea granițelor.
Redacía R.B.N. Press menționeaz[ că frontiera moldo-ucraineană are o lungime totală de 1018 km, dintre care doar 450 km în zona aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol.

Surse: Ukrinform.uaDeschide.md