ROMÂNIA BREAKING NEWS

Blocada Transnistriei prinde contur! Ucraina blochează 450 km de graniță cu tranșee

În scopul securizării granițelor sale, autoritățile de la Kiev au decis să sape tranșee de-a lungul segmentului de frontieră controlat de separatiștii transnistreni. Această acțiune va bloca trecerea echipamentului de război cât și transportarea bunurilor de contrabandă pe teritoriul Ucrainei. Tranșeele se vor întinde pe o distanță de 450 km lungime, vor avea o lățime de 3,5 metri și o adâncime de 2-3 metri, anunță ukrinform.ua

”Au fost săpați deja primii 5 km de tranșee, în regiunea Belgorod-Dnestrovsk. Lucrările au loc cu suportul tehnicii speciale, care funcționează non-stop, excavând în medie 2,5 km pe săptămână”, a anunțat Aleksandr Yakovenko, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Sud a Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei.

Yakovenko a mai spus că tehnica este asigurată cu combustibil din rezervele Serviciului Frontierei de Stat, cât și din fondurile colectate în urma unei campanii organizate online, de voluntari care susțin securizarea granițelor.
Redacía R.B.N. Press menționeaz[ că frontiera moldo-ucraineană are o lungime totală de 1018 km, dintre care doar 450 km în zona aflată sub controlul regimului separatist de la Tiraspol.

Surse: Ukrinform.uaDeschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: