Bernie Sanders candidat la președinția SUA: „inaccepabil ca viteza la internet în România să fie mai mare ca în toată America”.

Senatorul Bernie Sanders, participant în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA, a făcut referire la București pentru a scoate în evidență faptul că în Statele Unite viteza conexiunilor de internet este inacceptabil de mică. În majoritatea topurilor, România se găsește în primele zece poziții după viteza conexiunilor la internet, în timp ce SUA stă mai rău.

„Accesul la internetul de mare viteză nu mai este un lux. Este esențial ca America rurală să fie conectată și să facă afaceri cu restul lumii”, spune senatorul. „În prezent, oamenii care trăiesc în București, România au acces la internet mai rapid decât majoritatea celor din SUA. Este inacceptabil și lucrurile trebuie să se schimbe”, spune Sanders, într-o postare pe Twitter.

Sanders luptă cu Hillary Clinton pentru nominalizarea la cursa prezidențială din partea Partidului Democrat, însă după Super Tuesday Clinton a câștigat teren, obținând mai multe voturi în șapte din 11 state.