ROMÂNIA BREAKING NEWS

Bătaia de joc și umilirea fără precedent a producătorilor români de la Paris explodează în partidul lui Nicușor și Clotilde

Bătaia de joc și umilirea fără precedent a producătorilor români de la Paris explodează în partidul lui Nicușor și Clotilde

Scandalul celei mai mari expoziții din lume de produse alimentare, SIAL, unde firmele românești nu și-au putut expune produsele explodează în curtea USR, mai ales a lui Manuel Costescu, secretar de stat la Ministerul Economiei până săptămâna trecută când a ales să candideze pentru partidul lui Nicușor Dan și Clotilde Armand în Diasporă informează flux24 citat de romaniabreakingnews.ro

Povestea pe scurt sună cam așa: Ministerul Economiei organizase o licitație pentru organizarea standurilor, firmele românești au plecat la Paris, dar standurile nu au mai fost organizate deoarece Ministerul Economiei nu a mai făcut plata, iar reprezentanții firmelor românești au cheltuit bani aiurea să ajungă în Franța și s-au întors acasă deoarece nu au avut unde să expună.

O bătaie de joc, a calificat situația Adi Hădean.

coetescuSurse din Ministerul Economiei au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24Manuel Costescu (foto) trebuie să se ocupe de SIAL Paris, dar nu a mai făcut acest lucru deoarece își negocia candidatura pe listele USR.

costesxcu1Celebrul chef Adrian Hădean (39 de ani) a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziție alimentară din lume, de la Paris, din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

Fostul membrul al juriului „MasterChef“ a detaliat într-o intervenție live pe Facebook că micii producători care ar fi trebuit să beneficieze de o sponsorizare din partea Ministerului Economiei pentru o deplasare la SIAL, cea mai importantă expoziție de alimente inovatoare din lume, la Paris, au fost umiliți de reprezentanții ministerului, fiind nevoiți să se decurce pe cont propriu pentru a ajunge și a-și expune produsele. Hădean spune că Ministerul Economiei trebuia să finanțeze deplasarea, expunerea și șederea micilor producători români la târgul cu pricina, dar pe ultima sută de metri nu a mai oferit banii necesari, cerându-le românilor să scoată bani din propriul buzunar pentru a ajunge la Paris.

„SIAL ar fi fost o șansă foarte bună pentru micii producători să-și promoveze produsele, dar și să promoveze România în străinătate. Cu toții au participat la un program guvernamental intermediat de Ministerul Econimiei, prin care se oferea chiria spațiului, un stand, chiria standului, transportul oamenilor și al mostrelor. Cu câteva zile înainte de începerea târgului, toată treaba s-a schimbat. Ministerul Economiei a început să o dea din colț în colț și să trimită o scrisoare unde scria că nu se mai acordă sponsorizare pentru că reprezentanții ministerului nu s-au organizat bine. Cine vrea să participe trebuie să plătească suma modică de 1.500 de euro. Pentru un producător mic sunt bani destul de mulți“, a explicat Adrian Hădean pe contul de Facebook.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: