ROMÂNIA BREAKING NEWS

Baskanul Găgăuziei Mihail Formuzal, cunoscut drept agent GRU amenința Chișinăul cu ieșirea din componența Republicii Moldova

Başkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, ameninţă autorităţile de la Chişinău că Găgăuziă ar putea ieşi din componenţa Republicii Moldova. Potrivit gagauzinfo.md, declaraţiile au fost făcute de Formuzal la congresul Mişcării «Găgăuzia Unită», în contextul alegerilor pentru Adunarea Populară de la Comrat.

Motivul invocat de başcan ar fi «marşurile unioniste», care lui Formuzal nu-i plac. Liderul de la Comrat se arată supărat că Chişinăul «permite desfăşurarea acestora» şi că «organizatorii nu sunt traşi la răspundere» (?!), — spune Formuzal. În schimb, başcanul trece cu vederea opintelile lui Şelin, Dodon şi Voronin de reîncolonare a R. Moldova în Uniunea Rusia-Belarus. Mai mult, «marele nohai» dă din deget (inclusiv prietenului V. Filat) şi-i cere «să înţeleagă că (dacă marşurile vor continua) Găgăuzia are dreptul la autodeterminare pe plan internaţional» (?!). Ce-i drept, başcanul nu a anunţat şi care sunt «subiecţii internaţionali» sau «vecinii» care vor recunoaşte independenţa «Gagauziei Unite»: Giurgiuleştii? Slobozia Mare, Vălenii, Brânza , Colibaşii, Căuşenii? Poate, Taraclia? Sau Bolgradul? Ori secuimea din România, unde se pregăteşte Formuzal să meargă într-o «vizită de lucru»? Formuzal nu spune nici din ce venituri va asigura «independenţa» Gagauziei, care va vrea, probabil, şi Parlament, şi Guvern, şi armată, şi poliţie, şi securitate, şi ambasade…, pentru că în prezent este la dotarea Chişinăului. Va vrea Rusia să intre în cheltuieli suplimentare, după ce nu poate ieşi din cele cu Transnistria, Abhazia, Osetia, Knigsbergul, Crimeea? Nu i-ar fi mai uşor Moscovei să-i garanteze lui Formuzal şi «brigada» azil politic în Rusia, decât să intre într-un nou cerc de probleme cu un teritoriu care nu-i aparţine, nu i-a apaţinut niciodată şi pe care nu-l poate controla la frontiere?

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: