ROMÂNIA BREAKING NEWS

„BASARABIA CREȘTINĂ” Eveniment la București, închinat rolului capital al credinţei ortodoxe şi a bisericii neamului în făurirea unității naţionale românești în Basarabia

„BASARABIA CREȘTINĂ” Eveniment la București, închinat rolului capital al credinţei ortodoxe şi a bisericii neamului în făurirea unității naţionale românești în Basarabia

În ziua de 27 martie 1918, la Chişinău, Sfatul Ţării declară, în numele poporului Basarabiei, unirea Republicii Democratice Moldoveneşti cu Regatul României: „în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu Mama sa România”.

A fost primul moment de graţie al istoricului An 1918 care a condus la crearea statului naţional unitar român.

Pentru a onora Centenarul României Întregite, organizatorii dedică această manifestare „Basarabiei creştine” pentru a sublinia, încă odată, rolul capital pe care credinţa creştină şi biserica neamului le-au avut şi continuă să-l aibă pentru unitatea noastră naţională.

Evenimentul este organizat de preotul Adrian MIRICĂ din cadrul Parohiei MĂRCUȚA, Protoeria Sectorului II – Capitală, împreună cu Institutul Frații Golescu (IFG) pentru românii din străinătate, Asociația Culturală Pro Basarabia (ACPBB) și Bucovina și Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu” (AESGS).

Vor conferenția, Dr. Constantin CORNEANU, președinte AESGS; Marian CLENCIU, președinte ACPBB și Dr. Mihai NICOLAE, președinte IFG.

Cu acest prilej va fi lansată cartea „Altare şi frontiere” semnată de dr. Mihai Nicolae, volum ce rememorează principalele evenimente istorice care au marcat viaţa religioasă a românilor dintre Prut şi Nistru.

Despre volumul „Altare şi frontiere” puteți citi mai mult în articolul Exclusiv: O radiografie a războiului rusesc prin biserică, în spațiul dintre Prut și Nistru. Interviu cu Dr. Mihai NICOLAE despre volumul „ALTARE și FRONTIERE”.

Evenimentul la care sunteți invitați să participați, va avea loc sâmbătă 24 martie 2018, ora 16:00 la Biserica Mărcuța (în apropierea Spitalului de urgenţă Sfântul Pantelimon), unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult ale Bucureştilor (1587).

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: