Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea – Conferință la București

Asociaţia Studenților la Istorie „Dacia” din București, organizează în cadrul Facultății de Istorie, cu sprijinul Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, conferința „Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea”. Evenimentul are loc sub egida Alianței Pentru Centenar și se va desfășura vineri, 17.11.2017, la ora 12:00, la Facultatea de Istorie, în Amfiteatrul Iorga, etaj 1.

Potrivit organizatorului principal, Asociaţia Studenților la Istorie „Dacia”, se va pune în discuție dificultățile peste care România a trebuit să treacă pentru Unirea cu Basarabia cât și despre obstacolele pe care Țara le înfruntă în prezent în vederea înfăptuirii aceluiași Ideal..

Conferința este susținută de Conf. Univ. Dr. Marius Diaconescu, istoric, și se dorește a fi o provocare la o dezbatere deschisă, despre propagandă și realism politic în problema Reunirii Basarabiei, cu accent pe rolul Rusiei, Ucrainei Ungariei și Turciei. Vor răspunde „provocării” Ioan Negrei, Vlad Bilețchi și George Simion.

Mai multe detalii se pot obține de la paginea Evenimentului creată de organizatori pe facebook:

Basarabia 1918-2018 Provocări la adresa României privind Unirea

https://www.facebook.com/events/541944532819092/