ROMÂNIA BREAKING NEWS

Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, vrea să înoate 60 de zile de-a lungul Dunării, inspirat de Jules Verne

Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, vrea să înoate 60 de zile de-a lungul Dunării, inspirat de Jules Verne

Avram Inacu (inotator) Foto ziuanews

Inspirat de Jules Verne, românul Avram Iancu, cel care a traversat Canalul Mânecii înot, vrea să parcurgă înot fluviul Dunărea, fără să poarte costum de neopren, sau alte accesorii folosite de înotători, relatează România liberă citat de romaniabreakingnews.ro Avram Iancu, de profesie bibliotecar, în vârstă de 41 ani, a precizat că vrea să transpună în realitate aventura personajului principal din romanul ‘Pilotul de pe Dunăre’, al lui Jules Verne.

Nu o va face însă la bordul unei bărci, ci înotând 2.860 de kilometri. „Această nouă provocare s-a născut în Biblioteca Municipală Petroșani, unde lucrez ca bibliotecar. Citind romanul celebrului Jules Verne „Pilotul de pe Dunăre”, o călătorie fascinantă, personajul principal al romanului și-a propus să parcurgă cu barca întregul curs al Dunării exact cu o sută de ani înaintea nașterii mele, am zis de ce să nu dau viață acestui roman, în mod mult mai spectaculos și mai greu. Este o premieră mondială acest lucru, voi înota fără costum de neopren.

E o idee născută dintr-un orgoliu patriotic, să spun așa. Îmi doresc să atrag atenția lumii întregi asupra Deltei Dunării, care este unică și de care trebuie să avem cu toții grijă”, a declarat Avram Iancu. El dorește să-și înceapă aventura pe 20 iunie, în Munții Pădurea Neagră, și speră să ajungă în Portul Sulina pe 20 august, în acest an.

Ești primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren și acum te pregătești pentru o nouă provocare. Despre ce este vorba?
Este vorba despre parcurgerea înot a întregului curs al Dunării, de la izvoare la revărsare, 2.860 km, din Pădurea Neagră până la Marea Neagră, de la Donaschinden în Portul Sulina. Mi-am propus să înot acest parcurs în 60 de zile, asta însemnând că va trebui să înot zilnic câte 10 ore, o medie de 50 km. Va fi foarte, foarte greu! Un efort zilnic atât de mare, susținut pe o perioadă de timp atât de îndelungată reprezintă o misiune deosebit de dificilă. Vor fi 60 de zile condimentate cu de toate: temperatura scăzută a apei, schimbările vremii (ploi, soare puternic, viituri), stări fizice și mentale diferite, inerente unei perioade lungi de timp). Voi face acest lucru fără să folosesc costumul de neopren, acest lucru fiind o premieră mondială.

De ce ai ales această provocare și ce anume te-a inspirat să faci asta?
Ideea traversării înot a Canalului Manecii mi-a venit în Biblioteca Municipală Petroșani, în urma citirii unei cărți: Înotul pe înțelesul tuturor. Și ideea aceastei noi provocări mi-a venit tot în bibliotecă. Am recitit romanul “Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne, unde am redescoperit o poveste fascinantă.

Cu exact 100 de ani înaintea naşterii mele (1876-1976), Jules Verne dădea viaţă unei călătorii celebre: Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câştigătorul concursului de pescuit al Ligii Dunărene, anunţa faptul că va naviga la bordul unei salange (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei. Integral interviul cu Avram Iancu pe redbull.com

Gabriel Negru / RBN Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: