ROMÂNIA BREAKING NEWS

Autoritățile Ucrainene spun că agenții Moscovei s-au implicat în protestele de la Cernauți și Transcarpatia

Beneficiarii protestelor din Transcarpatia

Șeful interimar al Poliției din Hust, colonelul Vasil Hricika, a comentat într-un interviu pentru portalul HustMedia protestele desfășurate în Transcarpatia împotriva mobilizării pentru conflictul din estul Ucrainei.

În acest context, colonelul a atras atenția că în regiunea Transcarpatia acționează provocatori care, cu bună știință, diseminează informații false în rândul populației.

Potrivit oficialului, autoritățile au deja în vedere câțiva suspecți în acest sens, însă, deocamdată, numele acestora nu pot fi făcute publice, pentru că ancheta este în curs de desfășurare. Colonelul Hricika a mai precizat că printre femeile care protestau împotriva mobilizării erau foarte multe care nu aveau nici fii, nici soți. “Mai mult decât atât, chiar și părinții acestora depășeau vârsta de recrutare” – a explicat colonelul.

Vasil Hricika a mai declarat că, într-adevăr, localnicii au fost îndemnați să blocheze drumurile prin intermediul rețele sociale rusești “VKontakte”, unde au fost create și câteva grupuri pentru a atrage protestatari.

În același timp, potrivit portalului Uzhgorod.in, mai mulți locuitori ai regiunii Transcarpatia, reuniți în mișcarea “Frontul Informațional”, în care intră și reprezentanți ai presei, au elaborat o explicație vizuală a interesului pentru destabilizarea situației din regiune. Potrivit celor din “Frontul Informațional”, anumite forțe destabilizează în mod deliberat situația din Transcarpatia provocând panică în rândul populației, lansând zvonuri privind mobilizarea forțată și organizând proteste și acțiuni provocatoare.

Protestele din regiunea Cernăuți, provocate de Rusia

Viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Ivan Ribak, susține că tensiunile sociale din nordul Bucovinei sunt provocate de Federația Rusă și de serviciile speciale rusești.

“Trăim în condițiile unui război nedeclarat, în spatele căruia se află Rusia și serviciile ei de securitate. Oamenii trebuie să cunoască acest lucru, pentru a nu răspunde provocărilor care tensionează situația din societate” – a afirmat oficialul, citat de Radio Bucovina.

Opinia viceguvernatorului este împărtășită și de către comisarul militar regional Vitali Ciurai, care nu exclude că protestele împotriva mobilizării populației din nordul Bucovinei au fost inițiate de serviciile secrete străine.

“Nu am luat în considerare faptul că activitatea serviciilor de informații străine se extinde dincolo de zona desfășurării acțiunii antiteroriste. Mai multe fapte atestă acest lucru: regulile de stabilire a posturilor de control din regiunea Cernăuți au fost similare cu cele din estul țării” – a explicat Vitali Ciurai.

“De asemenea, erau pregătite alimente și apă. O acțiune spontană organizată la un asemenea nivel este imposibilă. În plus, au existat sloganuri similare pe care protestatarii le-au folosit în Donbas” – a mai adăugat comisarul militar.

Viceguvernatorul Ivan Ribak a precizat că autoritățile desfășoară investigații cu privire la această situație.

Surse: Bucpress.eu / Tocpress.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: