ROMÂNIA BREAKING NEWS

Autoritățile din R.Moldova îngrijorate de implicarea tot mai activă a Federației Ruse în politica internă de la Chișinău

Autoritățile din R.Moldova îngrijorate  de implicarea tot mai activă a Federației Ruse în politica internă de la Chișinău

Îngrijorările au fost exprimate astăzi, în cadrul unei întrevederi între viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Valeriu Chiveri, cu ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Oficialul moldovean a atras atenția diplomatului rus asupra inadmisibilității unor asemenea acțiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federației Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbrește dezvoltarea relațiilor constructive între cele două state.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate principalele subiecte de pe agenda bilaterală, precum și perspectivele relațiilor moldo-ruse în anul curent.

Interlocutorii au subliniat importanța dezvoltării dialogului politic activ, inclusiv pe linia interministerială. Totodată, a fost accentuată necesitatea impulsionării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Candidatul electoral despre care vorbește Chiveri este Irina Vlah, candidat la funcția de bașkan al regiunii autonome găgăuze, care anterior, împreună cu liderul socialist Igor Dodon, a efectuat o vizită la Moscova. Totodată, Vlah s-a aflat ieri în Rusia împreună un alt fruntaș socialist, Zinaida Grecianâi.

Surse: independent.md prin România Breaking News

Editor: Lena Captari

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: