ROMÂNIA BREAKING NEWS

Autoritățile din R.Moldova îngrijorate de implicarea tot mai activă a Federației Ruse în politica internă de la Chișinău

Autoritățile din R.Moldova îngrijorate  de implicarea tot mai activă a Federației Ruse în politica internă de la Chișinău

Îngrijorările au fost exprimate astăzi, în cadrul unei întrevederi între viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Valeriu Chiveri, cu ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Oficialul moldovean a atras atenția diplomatului rus asupra inadmisibilității unor asemenea acțiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federației Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbrește dezvoltarea relațiilor constructive între cele două state.

De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate principalele subiecte de pe agenda bilaterală, precum și perspectivele relațiilor moldo-ruse în anul curent.

Interlocutorii au subliniat importanța dezvoltării dialogului politic activ, inclusiv pe linia interministerială. Totodată, a fost accentuată necesitatea impulsionării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Candidatul electoral despre care vorbește Chiveri este Irina Vlah, candidat la funcția de bașkan al regiunii autonome găgăuze, care anterior, împreună cu liderul socialist Igor Dodon, a efectuat o vizită la Moscova. Totodată, Vlah s-a aflat ieri în Rusia împreună un alt fruntaș socialist, Zinaida Grecianâi.

Surse: independent.md prin România Breaking News

Editor: Lena Captari

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: