ROMÂNIA BREAKING NEWS

Austria dă în judecată Comisia Europeană pentru că a permis Ungariei să-şi extindă centrala nucleară de la Paks, cu tehnologie şi finanţare rusească

Austria dă în judecată Comisia Europeană pentru că a permis Ungariei să-şi extindă centrala nucleară de la Paks, cu tehnologie şi finanţare rusească

Guvernul austriac face demersuri pentru a da în judecată Comisia Europeană, pentru că a permis Ungariei să construiască două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, realizată cu tehnologie şi finanţare rusească, anunţă Reuters.

Termenul – limită pentru a depune o plângere în justiţie împotriva Comisiei Europene este 25 februarie.

Austria consideră că energia nucleară nu este soluţia corectă pentru a combate schimbările climatice, motiv pentru care a luat în considerare acţionarea în justiţie a Executivului UE.

Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului austriac pentru Sustenabilitate: „Asistenta UE e permisă doar dacă e fundamentată pe interesul comun. Pentru noi, energia nucleară nu este nici o formă sustenabila de furnizare a energiei, nici răspunsul la schimbările climatice”.

Comisia Europeană a aprobat în martie 2017 planul Ungariei de a construi două noi reactoare la centrala nucleară de la Paks, împreună cu compania rusă Rosatom.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: