ROMÂNIA BREAKING NEWS

AUR Alianța Pentru Unirea Românilor vs „ceilalți”. Surprize surprize sau (in)suficiență în politică?

AUR Alianța Pentru Unirea Românilor vs „ceilalți”.  Surprize surprize sau (in)suficiență în politică?

AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, rezultatul surpriză, consternează, bucură și îngrozește în aceiași măsură. A surprins clasa politică ajunsă la o cotă catastrofală de autosuficiență care își arogase dreptul de a fi unică dar și perpetuă. Și a aflat în premieră națională (poate și mondială) că nu glasul cel mai tare strigă adevărul.

AUR și-a câștigat locul și dreptul de a fi parte (voce) în Parlamentul României. Așa că vreți nu vreți, vă convine sau nu, mai puneți sau eliberați un scaun la masa decizională.

AUR a demonstrat că fără televiziuni și fără marea presă care a înghițit bani buni și mulți în reclame, discuții, analize și pronosticuri poate obține un loc de invidiat. Fără doar și poate suficiența analiștilor și observatorilor profesioniști au făcut ca surpriza Aur să fie și mai mare.

AUR a câștigat pentru că a avut o echipă tânără, rodată, eficientă, organizată și disciplinată care a avut ceva de spus. Ceva ce a convins, ceva ce a adus susținere, ceva ce a produs surprize, surprize.

AUR a rupt vechile cutume și acum surprinșii, ies la atac simultan pe toate fronturile, cu toate supozițiile și presupunerile.

Surprinșii mei dragi unde a-ți fost până ieri???

Vă îndemn să vă reveniți și să vă comportați corect politic,

AUR-ul are deja o valoare de care bursa politică trebuie să țină cont. AUR a performat în bună măsură datorită suficienței/plafonării a actorilor politici deja existenți pierduți în lupta pentru întâietate.

AUR va avea un drum greu și contondent. Exuberanța trebuie înlocuită cu maturitatea politică, cu eficiență, cu realizări, corectitudine, diplomație. Nu va fi ușor să schimbe poziția din protestatar – vârf de lance, cu cea de decident politic responsabil în opoziție.

Atenție, AUR și-a obținut locul propunându-şi să militeze pentru ce vrea tot românul și aici nu poate fi atacat pentru că se identifică cu năzuința națională iar atacurile pe probleme din trecut ale tinerilor ce-și căutau locul său vroiau să conteste ceva poate și în mod nu tocmai nimerit or fi venit și poate vor mai veni. Dar dacă vin, vin de la nişte imaculați?

Nu sunt fan AUR, sunt apolitic asumat, dar nu pot să nu țin cont de situație. AUR este o realitate, dar și o perspectivă. Va reuși dacă-și va gestiona corect problemele, discursul și dacă își va îmbunătăți prestația și prestanța.

Cam atât deocamdată, mai ales că mi-am adus aminte de o vorbă: „Politica-i o curvă”, fără de care lumea nu poate produce toate relele inventate și ne inventate, câte o dată și bune, ce se abat asupra unei nații. Politicienii prin „profunzimea”, „pregătirea”, „implicarea” și „corectitudinea” lor pot fi ieftini sau de lux, dar cu siguranță toți VIP-uri.

Trăim într-o lume democrată, plină de drepturi, libertăți și prejudecăți și asta ne omoară tot timpul, resursele și IQ-ul. De aceea avem nevoie de partide și VIP-uri ca să ne conducă, să ne arate calea, să ne mărească salariile, pensiile, să dea pensii speciale, să ne facă deștepți, neapărat cu diplome și doctorate, să ne pună iarbă și panseluțe pe potecile patriei sau la margine de șanț și să putem aplauda cu sârg sau înjura.

Vă place sau nu, vă convine sau nu, Măria Să Alegătorul a decis – AUR ca parte a scenei politice, așa cum a decis ca alții să nu mai fie.

Bun venit AUR și succes în ringul politic.

Dacă acumulezi puncte, te vei califica și la repriza din 2024, iar dacă falsezi, vei fi spulberat, șters și uitat, s-a întâmplat și la case mai mari. Așa este în politică.

Marian CLENCIU – Președinte al Consiliului Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: