ROMÂNIA BREAKING NEWS

Audio-Video / Sublim talent românesc! Compozitorul Mihai Toma a umit audiența cu prelucrările moderne ale muzicii lui Enescu

Audio-Video / Sublim talent românesc! Compozitorul  Mihai Toma a umit audiența cu prelucrările moderne ale muzicii lui Enescu

Revăzut de Editori

Rating de apreciere
3.2
3.2 Apreciat

Compozitorul român Mihai Toma a surprins plăcut organizatorii Festivalului Internațional George Enescu cu șase prelucrări moderne foarte inspirate ale creațiilor lui George Enescu.

„Pornind de la Suita pentru vioară și pian „Impresii din Copilărie” de George Enescu, compozitorul și producatorul Mihai Toma prelucrează sunetul clasic, îi adaugă teme celebre din Rapsodia 1, Rapsodia 2, Poema Romană sau din Balada pentru vioară și orchestră pentru o experiență de 30 de minute de muzică electro-fantastică de ultimă generație”, spun organizatorii.

Piesa va fi difuzată pe durata Festivalului George Enescu la București, între 30 august si 20 septembrie.

Mihai Toma s-a născut în România și a devenit muzician autodidact în jurul vârstei de 16 ani. Fiind un fan al lui Vangelis, a fost atras de muzica electonică, dar cântă și la fluiere tradiționale, chitară, keyboards și diverse instrumente de percuție.

A colaborat cu mai mulți artiști, precum Smiley, Morandi, Marius Moga, Loredana Groza ș.a.

După ce a trăit în Norvegia timp de doi ani, el a descoperit o legătură specială cu țara sa natală, care l-a inspirat să scrie un întreg album de muzică electronică cu influențe de muzică populară românească, intitulat Flutaka.

Particpare la Festivaul George Enescu 2015

„Am onoarea sa va prezint 6 remixuri proaspete ale unor teme celebre compuse de George Enescu!
Mix-ul cu durata de 30 de minute va putea fi auzit incepand cu 31 august, in Pasajul Universitatii timp de trei saptamani in cadrul Festivalului George Enescu, sectiunea Bucurestiul Creativ. Multumiri echipei si organizatorilor pentru initiativa de a populariza geniul lui Enescu in intreaga capitala.” –  Mihai Toma

Pentru mai mult vizitează mihai-toma.com

Publicat de romaniabreakingnews.ro / surse:  Mihai Toma Official, ziarulnational.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: