ROMÂNIA BREAKING NEWS

La ce să fii atent la Înmatricularea unei companii în România după modificările Legii Registrului Comerțului Român din decembrie 2022

La ce să fii atent la Înmatricularea unei companii în România după modificările Legii Registrului Comerțului Român din decembrie 2022

Finalul anului 2022 a adus modificări substanțiale prin intrarea în vigoare a Legii 265/2022 privind Registrul Comerțului în România și pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în Registrul Comerţului în România. Printre modificările de care ar trebui să ții cont la constituirea unei societăți în România se numără înlăturarea cerinței de vărsare integrală a aportului la capitalul social al unei societăți cu răspundere limitată în România, existența unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei societății în România și înlăturarea cerinței de depunere a specimenului de semnătură. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România care vă poate îndruma în procedura de înființare a unei societăți în România,  pregătirea și depunerea documentelor necesare la Registrul Comerțului competent din România.

Conform noilor reglementări din Legea 265/2022, este obligatorie vărsarea de către asociații unei societăți cu răspundere limitată în România a 30% din valoarea capitalului social subscris nu mai târziu de 3 luni de la dată la care se va proceda la înmatricularea unei companii în România și înainte de a începe operațiuni în numele societății cu răspundere limitată în România.

Diferența de capital social subscris va fi vărsată pentru aportul în numerar, în termen de 12 luni de la dată înregistrării unei companii în România și pentru aportul în natură, în termen de cel mult 2 ani de la dată  înființării unei societăți în România.

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută pentru serviciile juridice oferite la cel mai înalt nivel în domeniul dreptului comercial și corporatist, asistând numeroși clienți cu  înmatricularea unei companii în România și înregistrarea mențiunilor la Registrul Comerțului din România.

O altă modificare adusă de Legea 265/2022 constă în depunerea unei singure declarații-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităților necesare pentru înregistrarea unei societăți în România în Registrul Comerțului competent din România. De asemenea, toate formalitățile de înregistrare pot fi efectuate electronic, prin intermediul portalului online al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

În plus, înlăturarea specimenului de semnătură este un aspect important în contextul modificărilor legislative nou introduse, având în vedere faptul că raționamentul adoptării prezenței legi este reprezentat de simplificarea procedurii de înregistrare a unei societăți în România.

Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România care vă poate îndruma în legătura cu procedura de constituire a societății în România, oferi consultanță cu privire la diferite aspecte de drept societar,  precum și efectuarea oricăror modificări corporative la Registrul Comerțului competent din România.

Acest articol este realizat de Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, una dintre societățile de avocatură de top din România. Societatea furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2022, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2022. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: