ROMÂNIA BREAKING NEWS

Atenție! Chiar dacă nu aveți simptome, puteți fi infectat și purtător de Coronavirus! Ce trebuie să faceți?

Atenție! Chiar dacă nu aveți simptome, puteți fi infectat și purtător de Coronavirus! Ce trebuie să faceți?

Perioada în care o persoană răspândește virusul poate începe cu până la 2 zile înainte de apariția primelor semne ale bolii, aceasta fiind cea mai intensă la începutul bolii. Persoanele infectate pot răspândi virusul până la 7 – 12 zile după apariția primelor simptome, informează romaniabreakingnews.ro citând o postare pe Facebook a Ministerul Sănătăţii din România

Potrivit sursei citate, din datele curente, se pare că este posibilă transmiterea virusului și de la persoane care nu manifestă deloc simptome.

În aceste condiții, este esențial să luăm măsuri pentru a limita transmiterea bolii:
1️⃣ Evitați contactul direct cu alte persoane!
2️⃣ Evitați deplasările și zonele aglomerate!
3️⃣ Păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane!
4️⃣ Spălați-vă frecvent pe mâini timp de 20-30 de secunde (cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!).
5️⃣ Nu vă atingeți fața, ochii, nasul sau gura fără a fi riguros spălat pe mâini!
6️⃣ Dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact în mod frecvent!

 

🔴 În caz că manifestați simptome specifice, izolați-vă și apelați medicul de familie sau Direcția de Sănătate Publică!
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Ministerul Sănătății din România mai precizează că „este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri. Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: