ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ateliere legislative dedicate problemelor diasporei, în decembrie 2017 la Madrid și în ianuarie 2018 la Roma

În urma ultimelor întâlniri de lucru avute cu reprezentanți ai comunităţii româneşti din Spania şi Italia, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a început organizarea următoarelor două Ateliere legislative dedicate problemelor diasporei, ce vor avea loc în Spania, la începutul lunii decembrie anul curent şi în Italia, în ianuarie anul viitor.

„Urmare a discuțiilor din cadrul celei de a III-a ediții a Forumului Asociațiilor de Români din Italia, am lansat inițiativa organizării unui Atelier legislativ la Roma, în data de 13 ianuarie 2018. Atelierul se va axa pe problematica numeroasei comunități românești din Italia și va fi parte a unei vizite ample în această țară făcută în calitate de președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Sunt preconizate întâlniri cu reprezentanți ai comunităților românești din Roma, Milano, Torino, Bologna și Verona.

Potrivit datelor oficiale, circa 80% dintre românii stabiliți în Occident se află în Spania și Italia. Potrivit datelor recensământului din 2011, la 9 octombrie 2011, în Italia existau 823,100 cetățeni români, ceea ce reprezenta 21% din totalul rezidenților străini în această țară. De asemenea, în Italia există un număr important de români deținători ai cetățeniei Republicii Moldova și Ucrainei”, a fost mesajul transmis de către preşedintele Constantin Codreanu.

Atelierele legislative din Italia și Spania, ca și cel organizat anterior de către deputatul Constantin Codreanu, la Chișinău, în premieră pentru viața politică românească, sunt concepute ca un laborator de idei orientate spre societatea românească de peste hotare la care să contribuie direct și reprezentanți ai mediului asociativ.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: