ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Atacarea instituțiilor de stat și luarea de ostatici cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară” ar fi planul rusesc pentru Chișinău

„Atacarea instituțiilor de stat și luarea de ostatici cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară” ar fi planul rusesc pentru Chișinău

Președintele Republicii Moldova, doamna Maia SANDU a declarat recent referitor la  informațiile primite din partea omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski și confirmate de Serviciul de Informații și Securitate al al Republicii Moldova, că planul Rusiei pentru destabilizarea situației în R. Moldova și schimbarea guvernării de la Chișinău implică folosirea unor diversioniști cu pregătire militară în atacarea instituțiilor de stat și luarea de ostatici. 

Potrivit președintelui Republicii Moldova, planurile Rusiei se bazează și pe organizații criminale din interiorul R. Moldova, inclusiv Partidul ”ȘOR” și toate organizațiile afiliate, veterani și oameni care au legături cu Vladimir Plahotniuc.

Planul nu e nou. Tentative au existat și în toamna anului trecut, dar nu și-a atins obiectivul datorită intervenției prompte a structurilor de forță. În lunile octombrie-decembrie, poliția și SIS au intervenit în mai multe cazuri și au oprit tentative de violențe. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică, care trebuia să ducă la proteste violente ale populației. Planul pentru perioada următoare implică diversioniști cu pregătire militară în atacarea asupa instituțiilor statului și luarea de ostatici. Informațiile primite din partea Ucrainei arată că se planifică folosirea unor străini din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru (…) Scopul acestor planuri este schimbarea guvernării cu una care să asculte de Moscova și să pună țara la cheremul Rusiei, ca mai apoi să fie folosită împotriva Ucrainei. În acest sens, cer tuturor instituțiilor să dea dovadă de vigilență. Parlamentul trebuie să adopte rapid legile care vor permite structurilor de forță să acționeze mai eficient. Toți cei implicați trebuie trași la răspundere” a mai declarat Maia Sandu.

Președintele Maia Sandu a subliniat că autoritățile Republicii Moldova vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru a proteja statul și cetățenii. Ea a îndemnat societatea să fie vigilentă, să creadă informațiilor oficiale și să nu se lase pardă dezinformării. Maia Sandu și-a exprimat încrederea că încercările Rusiei de a destabiliza R. Moldova nu vor avea succes și a îndemnat populația la calm.

Cu o saăptâmână în urmă președintele ucrainei – Volodimir Zelenski a a declrata serviciile secrete ucrainene au descoperit un plan rusesc referitor la Republica Moldova și că a informat-o pe Maia Sandu despre acest plan ce urmărește distrugerea R. Moldova și instaurarea unui regim loial Moscovei. Zelenski a precizat că serviciile speciale ucrainene au reușit să obțină un document care conține planul rușilor față de R. Moldova.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: