ROMÂNIA BREAKING NEWS

Atac informațional împotriva românilor din regiunea Cernăuți

Atac informațional împotriva românilor din regiunea Cernăuți

Mai multe agenții informaționale din Ucraina, Republica Moldova și România au preluat știrea de pe site-ul nr24.org despre conferința de fondare, la Cernăuți, a “Adunării Românilor din Bucovina”, care a cerut statut special pentru românii din Nordul Bucovinei și a subliniat că aceștia nu se simt în siguranță în contextul evenimentelor tragice de la Mucacevo. În realitate, însă, mai mulți lideri de asociații culturale românești au dezmințit informația respectivă. E limpede că românii din regiunea Cernăuți au devenit victime ale unui atac informațional, menit să destabilizeze situația din Bucovina tolerantă, să provoace un conflict etnic pe fondul crizei umanitare și militare din Donbas.

Liderii inexistenți ai Adunării amintite (Dorina Chirtoacă și Cornelia Rusu), potrivit sursei, au promis „să lupte pentru un statut special în cadrul Ucrainei, iar toți cei prezenți au votat în unanimitate în favoarea acestei rezoluții”. Ce-i drept, nimeni la Cernăuți nici nu a auzit despre asemenea activiști culturali. Președintele Societății pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu”, domnul Vasile Bâcu, a menționat că un astfel de eveniment nu a avut loc la Cernăuți, iar persoanele amintite sunt inventate.

Important este că mai multe agenții de știri din România și Republica Moldova, dar și din Ucraina au preluat cu o deosebită ușurință informația respectivă, fără a se convinge că ea este veridică, fiindcă atrăgea atenția publicului. E limpede că și fotografiile postate pe site-ul rus sunt de la un alt eveniment și, în mod logic, o Adunare a Românilor și-ar fi anunțat noua denumire a organizației în limba română și nu în ucraineană, după cum reiese din fotografiile bine lucrate în programe de grafică digitală și preluate de presă.

În acest context, presa care a căzut victimă – direct și indirect – propagandei ruse trebuie să dezmintă informația respectivă pentru că aceasta nu este altceva decât o copiere a unei știri inventate din contextul unui amplu război informațional care n-ar trebui să afecteze interesele comunității românești din Ucraina. Or, despre interesele românilor din Cernăuți au dreptul să vorbească în primul rând românii autohtoni.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: TOCpress.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: