ROMÂNIA BREAKING NEWS

Așa zișii oficiali ai autoproclamatei republici nistrene refuză discuțiile privind libera circulație în zona de securitate

Delegația transnistreană în Comisia Unificată de Control (CUC) refuză din nou să discute subiectul privind asigurarea liberei circulații a cetățenilor în Zona de Securitate, sub pretextul că nu ține de competența Comisiei.

Potrivit reprezentanților de la Chișinău, după ce discuțiile amânate pentru 25 septembrie, la Bender, au fost din nou amânate, a doua oară în luna septembrie.

În cadrul ședinței ordinare a CUC, la Bender, delegația Republicii Moldova a pledat pentru includerea în agendă a subiectului „cu privire la libera circulație a cetățenilor în Zona de Securitate”.

Drept răspuns, „reprezentanții de la Tiraspol au respins categoric această propunere, sub pretextul că subiectul nu ține de competența Comisiei”, anunță un comunicat de presă al CUC.

„În lipsa consensului privind formarea ordinei de zi, co-președintele din partea Federației Ruse a propus suspendarea discuțiilor, intervenind cu propunerea ca următoarea reuniune a CUC să aibă loc la Bender pe data de 2 octombrie”, se mai anunță în comunicat.

„Totodată, delegația transnistreană a inițiat fără temei convocarea unei ședințe extraordinare pe motivul că rapoartele Comandamentului Militar Întrunit privind situația din Zona de securitate semnate de comandanți nu au fost audiate în cadrul Comisiei”, se mai arată în comunicatul CUC (Independent.md)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.