ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata rusă în Siria? „NATO este gata și capabil să-și apere toți aliații, inclusiv Turcia, împotriva oricăror amenințări” – Jens Stoltenberg

Armata rusă în Siria? „NATO este gata și capabil să-și apere toți aliații, inclusiv Turcia, împotriva oricăror amenințări” – Jens Stoltenberg

„NATO este gata și capabil să-și apere toți aliații, inclusiv Turcia, împotriva oricăror amenințări „, a declarat joi Jens Stoltenberg reporterilor înainte de o reuniune a miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles, dominată de criza Siria.

Secretarul general al NATO a subliniat că a observat „o escaladare îngrijorătoare” a activității militare a Rusiei în Siria, în contextul în care Moscova și-a intensificat în ultima săptămână atacurile în Siria în sprijinul regimului Bachard de al-Assad.

„În Siria, am observat o escaladare îngrijorătoare a activităților militare rusești. Vom analiza cele mai recente evoluții și implicațiile acestora pentru securitatea Alianței”, a adăugat domnul Stoltenberg.

Rusia a anunțat că încălcarea spațiului aerian turc de către unul din avioanele sale de luptă a fost o greșeală, nu o acțiune intenționată.

Turcia a spus luni seară că un avion militar i-a încălcat spațiul aerian duminică, a două astfel de violare în decurs de trei zile, ceea ce a dus la convocarea ambasadorului trimis de Moscova în Turcia.

Secretarul american de Stat John Kerry a criticat luni violarea spațiului aerian al Turciei de către avioane rusești de luptă, apreciind că acestea ar fi putut fi doborâte.

România Breakingn News reamintește că avioane turcești de vânătoare de tip F-16 au interceptat sâmbătă (3 octombrie a.c.) un avion rusesc de luptă în spațiul aerian turc, la frontiera siriană (sud-est), obligându-l să se întoarcă din drum, a anunțat luni Ministerul turc de Externe, relatează AFP în pagina electronică. O zi mai târziu, două avioane turcești de tip F-16 au fost „hărțuite” de un avion de tip MiG-29 neidentificat, la frontiera cu Siria… Integral aici.

F16 turcești vs MiG-29 rusești! Rusia și Turcia la un pas de escaladarea unei confruntări aeriene! NATO denunță încălcările spațiului aerian al Turciei de către Rusia

Publicat de Andrei Rădescu – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: