ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata României a mai pierdut un camarad în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Armata României a mai pierdut un camarad în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Un militar român care se afla în stare gravă la spital, în urma atacului cu mașină capcană, a decedat, anunță un comunicat MAPN.

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații.

Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: