ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata Română va fi săbătorită la Chișinău

Armata Română va fi săbătorită la Chișinău

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în zilele de 23 – 26 octombrie 2017, o serie de manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române informează Redacția Chișinău – romaniabreakingnews.ro, citând un comunicat către presă a la MAE român.

Astfel, luni, 23 octombrie 2017, la Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău, va avea loc conferința cu tema ”Schimb de experiență în domeniul istoriei militare. Vizită de lucru și conferință științifică pe problematica situației Basarabiei în anul 1917”. Conferința este organizată în parteneriat de către Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău și Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din București.

Evenimentele vor continua, în datele de 25 și 26 octombrie 2017, cu două ceremonii militare de comemorare a eroilor români și depuneri de flori la Cimitirele Eroilor Români din Chișinău și din Vărzărești (Raionul Nisporeni).

Ambele manifestări vor cuprinde alocuțiuni ale Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, militar și aero, col. Cristi Ladaniuc, ale reprezentanților Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ale autorităților locale. Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Petru, și unul condus de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, vor oficia ceremoniale religioase.

Foto: RBN Press extras din articolul „R. Moldova: „Când vom chema și noi armata română să ne apere de ruși?”

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: