ROMÂNIA BREAKING NEWS

ARMATA ROMANA SI ARMATA R.MOLDOVA – Exercițiu tactic cu trageri de luptă în ROMÂNIA.Tiraspolul, PUS PE JAR de acordul militar România-Moldova

Antrenament în comun

În perioada 6-12 octombrie, în Poligonul Cincu, militari din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” au participat la un exercițiu de instruire în comun cu militari din Armata Națională a Republicii Moldova, exercițiu desfășurat în Poligonul Cincu.

Armata Romana si Armata R.Moldova

Exercițiul tactic cu trageri de luptă s-a desfășurat după un scenariu complex, iar utilizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor specifice operațiilor de sprijin, au atins scopul exercițiului, acela de a crește interoperabilitatea între militarii celor două armate.

Exercițiul tactic cu trageri de luptă (LFX) se desfășoară după un scenariu complex cu executarea tragerilor de luptă cu aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm.

Militarii români și moldoveni s-au antrenat prin utilizarea unor tehnici, tactici și proceduri specifice operațiilor de sprijin, scopul exercițiului fiind creșterea interoperabilității între militarii celor două armate.

Video:

„Este un exercițiu destul de folositor pentru noi, am învățat foarte multe împreună cu personalul din România, a fost un exercițiu chiar fructuos de ambele părți, am învățat multe și probabil și colegii români. Sper ca pe viitor să mai avem astfel de exerciții în care, la fel, vom învăța multe și vom colabora în comun.”, ne-a declarat comandantul bateriei din cadrul Batalionului 22 de Menținerea Păcii al Republicii Moldova, locotenent-major Dan Loici.

Comandantul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, colonel Adrian Popescu a menționat: „…pentru noi a fost un bun schimb de experiență, am testat, am verificat proceduri și am constatat că artileria este aceeași în fiecare țară și am reușit să îndeplinim obiectivul pe care ni l-am fixat cu succes.”

Sursa:  Fortele Terestre / M. Ap. N.

Centrul de Televiziune si Presa al M.Ap.N.

Tiraspolul, PUS PE JAR de acordul militar România-Moldova. ȘEVCIUK: Sunt prevederi SECRETE care pun în pericol Transnistria

 

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, s-a arătat îngrijorat, în cadrul unei emisiuni la postul rusesc de televiziune Rossia 24, de acordul militar între Moldova și România. Șevciuk susține că în acest acord sunt „prevederi secrete”, care ar pune în pericol enclava din stânga Nistrului

 „Suntem îngrijorați de acest acord. Potrivit informațiilor de care dispunem, acolo sunt prevederi secrete despre un eventual sprijin militar acordat Moldovei de către România”, a declarat Evgheni Șevciuk.

Republica Moldova și România au semnat acordul interguvernamental bilateral privind cooperarea în domeniul militar, pe 12 aprilie 2012. În iunie 2013, acesta a fost ratificat cu voturile a 51 de deputați ai coaliției pro-europene.

Acordul în cauză a fost grav de comuniști care au declarat că țara noastră este neutră și astfel nu putem să cooperăm cu o țară membră a NATO.

Sursa:  24h.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: