Armata R. Moldova plecă la exerciții în Ucraina

Republica Moldova va participa la aplicațiile militare desfășurate sub genericul RAPID TRIDENT în Ucraina, între 15 și 26 septembrie.

Exercițiile vor fi conduse de forțele americane din Europa (U.S. Army Europe) și forțele terestre ale armatei Ucrainiene, la Centrul pentru Securitate și Misiuni Internaționale de menținere a păcuii din Yavoriv, Ucraina.

Rapid Trident 2014 este un exercițiu comun al Comandamentului european al armatei americane, destinat promovării stabilității și securității regionale, în contextul îmbunătățirii interoperabilității dintre NATO și statele partenere.

La aplicațiile din septembrie vor participa 1.300 de militari din cadrul armatelor a 15 națiuni – Ucraina, Azerbaijan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, România, Spania, Statele Unite și reprezentanți ai NATO.

Ministerul Apărării a comunicat, la solicitarea deschide.md, că efectivele pe care Armata Națională le va disloca în Yavoriv, Ucraina, vor fi anunțate în perioada următoare.

Surse: U.S. Army Europe, Deschide.md