ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata R. Moldova plecă la exerciții în Ucraina

Republica Moldova va participa la aplicațiile militare desfășurate sub genericul RAPID TRIDENT în Ucraina, între 15 și 26 septembrie.

Exercițiile vor fi conduse de forțele americane din Europa (U.S. Army Europe) și forțele terestre ale armatei Ucrainiene, la Centrul pentru Securitate și Misiuni Internaționale de menținere a păcuii din Yavoriv, Ucraina.

Rapid Trident 2014 este un exercițiu comun al Comandamentului european al armatei americane, destinat promovării stabilității și securității regionale, în contextul îmbunătățirii interoperabilității dintre NATO și statele partenere.

La aplicațiile din septembrie vor participa 1.300 de militari din cadrul armatelor a 15 națiuni – Ucraina, Azerbaijan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, România, Spania, Statele Unite și reprezentanți ai NATO.

Ministerul Apărării a comunicat, la solicitarea deschide.md, că efectivele pe care Armata Națională le va disloca în Yavoriv, Ucraina, vor fi anunțate în perioada următoare.

Surse: U.S. Army Europe, Deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.