ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata franceză este gata de desfășurare în România

Armata franceză este gata de desfășurare în România

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, ministrul forțelor armate din Franța, Florence Parly, a vorbit despre eventuale mişcări ale trupelor franceze în România, ţară frontalieră a Ucrainei, „pentru a putea contribui” la o „asigurare” a regiunii ameninţate de Rusia.

Franţa ar fi gata, dacă NATO ar decide, să desfăşoare elemente militare în România„, a declarat ministrul, referindu-se la „mai multe sute de oameni”. O reuniune urmează să aibă loc „foarte curând cu membrii NATO”, în vreme ce Statele Unite vor trimite „în curând” trupe în Europa de Est informează cotidianul leparisien.fr citat de romaniabreakingnews.ro

Vineri 28 ianuarie  a.c., ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a estimat că Rusia, cu peste 100.000 de soldaţi desfăşuraţi la frontierele ucrainene, a adunat suficiente forţe pentru o invazie. Dar el a subliniat că un conflict între Ucraina şi Rusia „nu este inevitabil”. „Mai este timp şi loc pentru diplomaţie”, a adăugat el.

De mai multe săptămâni, Rusia face presiuni asupra Ucrainei ca s-o împiedice să adere la NATO. Mişcările sale de trupe la frontiera ucraineană au declanşat o înfruntare diplomatică între Moscova şi Washington, acestea înmulţindu-şi declaraţiile şi ameninţările, în vreme ce Europa, mai puţin vehementă, se străduie să se facă auzită.

Potrivit sursei citate, „Dialogul continuă şi suntem convinşi ca prin dialog prin soluţii diplomatice şi politice, trebuie să rezolvăm acest conflict„, a afirmat ministrul francez sâmbătă, la o zi după ce Emmanuel Macron  a stat de vorbă la telefon pe rând cu Vladimir Putin şi cu omologul său ucrainean.

Suntem realişti, lucizi şi deci ne pregătim. Suntem gata să apărăm ţările care se află cel mai aproape de această zonă de tensiune„, a spus Florence Parly sâmbătă la France Inter, dând asigurări că privilegiază negocierile.

Pe 27 ianuarie, Florence Parly a mers la Bucureşti pentru a discuta despre Sahel şi despre prezenţa Franţei în estul Europei. „Aşa cum a arătat Preşedintele Republicii, suntem gata să întărim prezenţa noastră în România în cadrul misiunilor NATO„, declarase ea deja, anunţând că studiază parametrii acestei posibile desfăşurari, o formă de avertisment adresat Moscovei pe care l-a repetat sâmbătă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: