ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata celui de-al doilea stat romanesc va primi un grant de peste 15 mln de lei din partea ministerului Apărării al Chinei


Ministerul Apărării al Republicii Populare Chineze (RPC) va acorda Armatei Naționale a Republicii Moldova un grant în valoare de peste 15 mln de lei. Un acord în acest sens a fost semnat la Beijing de conducătorii instituțiilor militare Liang Guanglie și Vitalie Marinuța transmite Biroul de presa al Ministerului Apararii al Republicii Moldova, preluat de Romanian Global News.

Potrivit ministrului Apărării RPG, Liang Guanglie, grantul oferit Armatei Naționale este o confirmare în plus a relațiilor de prietenie și colaborare fructuoasă dintre China și Moldova în diferite domenii, printre care cel militar. ”China promovează o politică de cooperare în domeniul militar pe principii de pace cu toate statele din regiune și lume, inclusiv cu Republica Moldova. Pînă în prezent noi am acordat armatei moldovenești trei granturi în valoare totală de circa 15 mln de yuani (cca 30 mln lei), care au fost valorificate eficient. Suntem siguri că și acest ajutor va fi folosit rațional în procesul de reformare și modernizare a armatei Republicii Moldova”, a specificat oficialul chinez în cadrul întrevederii cu omologul său.

Liang Guanglie a specificat că asistența tehnică oferită Armatei Naționale a Republicii Moldova reprezintă un pas important în dezvoltarea relațiilor moldo-chineze. ”Guvernul chinez este dispus să identifice noi dimensiuni de cooperare multidimensională atît cu Republica Moldova la nivel de state, cît și cu Ministerul Apărării în domeniul militar”, a menționat Liang Guanglie.

Vitalie Marinuța a exprimat sincere mulțumiri poporului chinez și conducerii Armatei Populare de Eliberare a Republicii Populare Chineze pentru asistența financiară acordată, specificînd că toate acestea au fost folosite pentru modernizarea și reformarea mai multor domenii din structura militară a R. Moldova. ”Datorită suportului partenerilor din armata chineză am reușit să modernizăm sistemelor de comunicații, informaționale, medicale, și altele. Și acest grant va fi utilizat pentru implementarea unor proiecte de dezvoltare a Armatei Naționale, inițiate de noi în ultima perioadă de timp”, a spus Marinuța.
Granturile oferite anterior Ministerului Apărării de armata chineză au cuprins unități de transport de logistică și medicale, tehnică de calcul și comunicații, echipamente pentru conferințe video,  stații de purificare a apei, utilaj medical, și altele.
Colaborarea militară moldo-chineză se desfășoară în baza Acordului semnat la Beijing la 23 iunie 2002 între ministerele Apărării ale Republicii Moldova și Republicii Populare Chineze.

RGN press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: