ROMÂNIA BREAKING NEWS

Arabia Saudită, atacată în timpul vizitei lui Victor Ponta.

Arabia Saudită, atacată în timpul vizitei lui Victor Ponta.

Situația din zona Golfului a luat o nouă turnură. Arabia Saudită a fost atacată, joi seara și în cursul nopții din Yemen. A fost  vorba de o acțiune în forță a rebelilor houthi (șiiți) sprijiniți de trupe fidele fostului președinte al Yemenului care a părăsit puterea în urma primăverii arabe din 2012.

Analistul Bogdan Chirieac, aflat în delegația oficială condusă de premierul Victor Ponta, a declarat în exclusivitate pentru DC News că oficialitățile saudite i-au informat pe oficialii români să nu părăsească reședințele oficiale, joi seara, semn că Arabia Saudită avea informații clare despre posibile incidente.

Arabia Saudită a informat că a ucis zeci de rebeli șiiți yemeniți respingând primul atac de amploare lansat împotriva regatului de acești rebeli de când sunt vizați de o campanie aeriană desfășurată de Riad în Yemen, transmite AFP.

„Trupele la sol au respins astăzi (joi) un atac al milițiilor houthi la granița de sud de la Najran”, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat dat publicității de agenția oficială SPA.

Rebelii houthi au fost ajutați de  trupe fidele fostului președinte al Yemenului Ali Abdallah Saleh, care a părăsit puterea în 2012 pe fondul Primăverii arabe, scrie stiripesurse.ro.

Cel puțin trei soldați saudiți și-au pierdut viața în acest incident „neobișnuit”, se menționează în comunicat, iar trupele la sol au fost sprijinite de raiduri aeriene.

Arabia Saudită conduce de la 26 martie o coaliție de țări arabe care bombardează pozițiile rebelilor în Yemen pentru a împiedica milițiile houthi, care au preluat controlul asupra capitalei și l-au contrâns la exil pe președintele Abd Rabbuh Mansur Hadi, să cucerească alte teritorii.

Între timp marina americană a început „să însoțească” navele de comerț sub pavilion american în Strâmtoarea Ormuz, au informat joi oficiali din cadrul Departamentului Apărării al Statelor Unite, la două zile după interceptarea de către Iran a unui cargou din Insulele Marshall, potrivit AFP.

Surse: stiripesurse.ro, dcnews.ro prin romaniabreakingnews.ro

Foto:Saudi Arabia’s War with the Houthis: Old Borders, New Lines

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: