Ankara / Vlad Plahotniuc și Recep Erdogan au stabilit un nou nivel al cooperării turco-moldovene

Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Republica Moldova, a efectuat joi, 28 septembrie a.c., o vizită de lucru în Turcia. Președintele Partidului Democrat, a avut cu acest prilej o întrevedere cu președintele Recep Erdoğan, în cadrul căreia s-au discutat aspecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova și Turcia. Discuția celor doi lideri s-a axat pe impulsionarea cooperării economice și creșterea investițiilor turce în Republica Moldova. Un aspect concret al cooperări turco-moldovene ar fi dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat și Ceadâr-Lunga informează redacția Chișinău – romaniabreakingnews.ro

Au mai fost aduse în discuție extinderea Acordului de comerț liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, precum și despre deschiderea unui Serviciu economic al țării noastre în Ankara.

Vlad Plahotniuc și Recep Tayyip Erdoğan au discutat și despre deschiderea în Republica Moldova a unor centre culturale turce, dar și despre accesul cetățenilor moldoveni în Turcia în baza buletinelor de identitate, respectiv, a cetățenilor turci în Republica Moldova cu același document. Alte subiecte au vizat securitatea și stabilitatea în regiune, situația din UŢA Găgăuzia, cu accent pe faptul că Turcia încurajează cetățenii din această regiune să se integreze cât mai bine în procesele care au loc în Republica Moldova.