ROMÂNIA BREAKING NEWS

(ACTUALIZARE) ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE CAND SOTII DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI AU URCAT LA CER …

Poezie de Ciprian Nedelcu – Volumul „Pagini”

 

20 DE ANI DE CAND SOTII DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI AU INTRAT IN IMPARATIA CERURILOR
Pe 30 . octombrie 2012 pe o vreme ploioasa si rece , oameni cu suflete calde s-au adunat la ora 18.00 la Bucuresti la Muzeul Taranului Roman sa aniverseze 20 de ani de la trecerea in eternitate a sotilor Teodorovici – doi ingeri si martiri ai nemului romanesc . Despre insemnatatea cruciala a existentei si activitatii acestor Artisti -Eroi au vorbit cu sfiala si emotie Dl dr avocat Mhai Nicolae – director al ONG-ului ” Institutul Fratii Golescu ” si George Simion de la Platforma ” Actiunea 2012 ” – in calitate de coorganizatori ai actiunii culturale . Din partea invitatilor , o evocare tulburatoare despre activitatea si opera acestora a facut D-na Iulia Gore Costin , care i-a cunoscut si a colaborat personal cu sotii Teodorovici . A luat cuvantul si un tanar si inmos Roman stabilit in Suedia si care a scris un frumos volum de poezii ” de dragoste de Patrie si Neam ” intitulat simplu ” Pagini ” si lansat in 2012 . Tanarul poet Ciprian Nedelcu ne-a onorat recitand un vibrant poem personal ” Invincibilii ” referitor la furtunile si vicisitudinile istoriei pe care le-a traversat si inca le mai traverseaza Neamul Romanesc . In afara omniprezentilor activisti de la ” Actiunea 2012 ” au mai fost prezenti la eveniment jurnalista Iulia Modiga de la ” Infoprut ” si sotii Pătraș din Nordul Bucovinei . In continuare a fost proiectat un film ” In Memoriam ” , despre viata , desavarsirea ca artisti a sotilor Teodorovici , ascensiunea acestora iar apoi finalul dramatic , tragic , nemilos si neasteptat al sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici : in octombrie 1992 la Cosereni masina lor este lovita de o masina condusa de un ucrainean . Sotii Teodorovici mor , iar ucraineanul este anchetat dar … scapa . Final de tragedie greaca . La plecare cu cartea cumparata de la tanarul poet , ne luam ramas bun de la gazde si parasim sala cu ochii in lacrimi si cu mai multa indarjire in suflet . Parca facem o promisiune in gand sotilor Teodorovici : ” Nu o sa va uitam ! Jertfa voastra nu a fost in zadar ! ” . Tanarul poet , consoneaza cu noi si anunta ca ” doneaza toate incasarile pe cartea sa de poezie ONG-urilor CARE LUPTA PENTRU REFACEREA TERITORIALA A ROMANIEI MARI ! ” . Romanii inca nu au murit asa cum vor unii sa creada … ” In veci , in veci s-or naste pui de lei ! ”

Dacian Dumitrescu

 

Actualizare Foto-Video:

Memoria celor care au militat prin versuri și melodii pentru Unire și limbă a fost cinstită de către românii de pe ambele maluri ale Prutului. După ce duminică, voluntari ai Platformei Civice Acțiunea 2012 s-au deplasat la Coșereni, unde au fluturat steaguri tricolore, au aprins torțe și apoi lumânări în locul în care a avut loc tragicul accident care a curmat viața apostolilor românismului în Basarabia, acțiuni de omagiere a soților Aldea-Teodorovici au avut loc și la Chișinău, Botoșani șiIași.   Sursa : Infoprut.ro

 

Dacian Dumitrescu

( Acest articol va fi publicat maine pe RBN PRESS . Poate fi preluat ca toate celelalte materiale publicate la noi de toate publicatiile romanesti din tara sau de peste hotare cu indicarea sursei )

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: