ROMÂNIA BREAKING NEWS

(ACTUALIZARE) ANIVERSAREA A 20 DE ANI DE CAND SOTII DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI AU URCAT LA CER …

image_pdfimage_print

Poezie de Ciprian Nedelcu – Volumul „Pagini”

 

20 DE ANI DE CAND SOTII DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI AU INTRAT IN IMPARATIA CERURILOR
Pe 30 . octombrie 2012 pe o vreme ploioasa si rece , oameni cu suflete calde s-au adunat la ora 18.00 la Bucuresti la Muzeul Taranului Roman sa aniverseze 20 de ani de la trecerea in eternitate a sotilor Teodorovici – doi ingeri si martiri ai nemului romanesc . Despre insemnatatea cruciala a existentei si activitatii acestor Artisti -Eroi au vorbit cu sfiala si emotie Dl dr avocat Mhai Nicolae – director al ONG-ului ” Institutul Fratii Golescu ” si George Simion de la Platforma ” Actiunea 2012 ” – in calitate de coorganizatori ai actiunii culturale . Din partea invitatilor , o evocare tulburatoare despre activitatea si opera acestora a facut D-na Iulia Gore Costin , care i-a cunoscut si a colaborat personal cu sotii Teodorovici . A luat cuvantul si un tanar si inmos Roman stabilit in Suedia si care a scris un frumos volum de poezii ” de dragoste de Patrie si Neam ” intitulat simplu ” Pagini ” si lansat in 2012 . Tanarul poet Ciprian Nedelcu ne-a onorat recitand un vibrant poem personal ” Invincibilii ” referitor la furtunile si vicisitudinile istoriei pe care le-a traversat si inca le mai traverseaza Neamul Romanesc . In afara omniprezentilor activisti de la ” Actiunea 2012 ” au mai fost prezenti la eveniment jurnalista Iulia Modiga de la ” Infoprut ” si sotii Pătraș din Nordul Bucovinei . In continuare a fost proiectat un film ” In Memoriam ” , despre viata , desavarsirea ca artisti a sotilor Teodorovici , ascensiunea acestora iar apoi finalul dramatic , tragic , nemilos si neasteptat al sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici : in octombrie 1992 la Cosereni masina lor este lovita de o masina condusa de un ucrainean . Sotii Teodorovici mor , iar ucraineanul este anchetat dar … scapa . Final de tragedie greaca . La plecare cu cartea cumparata de la tanarul poet , ne luam ramas bun de la gazde si parasim sala cu ochii in lacrimi si cu mai multa indarjire in suflet . Parca facem o promisiune in gand sotilor Teodorovici : ” Nu o sa va uitam ! Jertfa voastra nu a fost in zadar ! ” . Tanarul poet , consoneaza cu noi si anunta ca ” doneaza toate incasarile pe cartea sa de poezie ONG-urilor CARE LUPTA PENTRU REFACEREA TERITORIALA A ROMANIEI MARI ! ” . Romanii inca nu au murit asa cum vor unii sa creada … ” In veci , in veci s-or naste pui de lei ! ”

Dacian Dumitrescu

 

Actualizare Foto-Video:

Memoria celor care au militat prin versuri și melodii pentru Unire și limbă a fost cinstită de către românii de pe ambele maluri ale Prutului. După ce duminică, voluntari ai Platformei Civice Acțiunea 2012 s-au deplasat la Coșereni, unde au fluturat steaguri tricolore, au aprins torțe și apoi lumânări în locul în care a avut loc tragicul accident care a curmat viața apostolilor românismului în Basarabia, acțiuni de omagiere a soților Aldea-Teodorovici au avut loc și la Chișinău, Botoșani șiIași.   Sursa : Infoprut.ro

 

Dacian Dumitrescu

( Acest articol va fi publicat maine pe RBN PRESS . Poate fi preluat ca toate celelalte materiale publicate la noi de toate publicatiile romanesti din tara sau de peste hotare cu indicarea sursei )

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: