ROMÂNIA BREAKING NEWS

ANDREI SAFONOV : „Distrugerea României este o cauză nobilă” adevarata problema de fond a discutiilor din 13-14 ianuarie de la Cernauti 2013

„Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuți va avea loc o întâlnire a miniștrilor de Externe a Ucrainei și Rusiei – Leonid Kozhar și Serghei Lavrov – nu este întâmplător. România are pretenții pentru nordul Bucovinei. Așa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus că Moscova și Kievul vor discuta și despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc”, afirmă politologul de la Tiraspol în comentariul de pe portalul nr2.ru.

România are o diplomație profesionistă

Acesta susține că a trecut timpul pașilor mărunți. „Chiar dacă Rusia și Ucraina își vor unifica eforturile contra urmașilor lui Ion Antonescu, aceasta nu va da nici-un rezultat”, constată Safonov. Aceasta pentru că România are o diplomație foarte profesionistă și aliați puternici în persoana UE, SUA și NATO.

„Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată și pentru totdeauna de pericolul românesc – aceasta este încetarea existenței statului român și dispariția sa de pe harta politică a lumii”, declară Safonov.

Cum poate fi distrus statul român?

Potrivit acestuia pentru „această cauză nobilă” ar trebui să-și unească eforturile toate statele care au de suferit de pe urma Bucureștiului – Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. Safonov descrie pe scurt și modul cum poate fi distrus statului român. Astfel Moldova de peste Prut ar putea fi stat separat sau să se unească cu Republica Moldova, dar fără Transnistria. Ucraina ar urma să-și extindă teritoriul încoporând regiunile unde locuiesc ucraineni, iar Moscova ar putea institui un patronaj asupra minorității ruse din România. Ungaria are tot dreptul de a prelua „pământurile istorice”, adică Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea. Astfel se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie, dar nu în persoana regelui Mihai I, menționează fostul parlamentar al Republicii Moldova.

Concluzia acestuia este că astfel România din vânător se tranformă în vânat și doar dispariția de pe harta lumii a României este singura soluție pentru o viață mai liniștită în regiune.

CINE ESTE ANDREI SAFONOV

Safonov este unul dintre fondatorii și conducătorii la finele anilor 80 ai secolului XX a Mișcării șovine pro imperiale „Edinstvo”, cunoscută sub numele popular Interfront, care se opunea proclamării independenței Republicii Moldova. În anii 1990-1994 a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova, dar din 1992 a stat mai mult la Tighina sau Tiraspol, fiind unul dintre ideologii regimului separatist.

cesta este cunoscut pentru faptul că a administrat departamentul informației din stânga Nistrului creând și agenția de presă oficială a regimului de la Tiraspol Olivia-press. Ulterior s-a îndepărtat de administrația separatistă, iar în anul 1998 a fondat ziarul „Noua Gazetă” considerată drept o publicație de opoziție față de regimul de la Tiraspol.

Totodată, Safonov a participat la „alegerile prezidențiale” de la Tiraspol din anii 2001, 2006 și din 2011, dar cel mai bun rezultat a fost în anul 2006, 3,9%. În prezent Andrei Safonov este președintele Asociației analiștilor politici independenți din Transnistria. Susține că revenirea regiunii transnistrene în componența Republicii Moldova este o abordare învechită a problemei, pentru că Transnistria ar fi deja o structură statală independentă. (Sursa: Material preluat de la Adevarul via Yahoo News)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: