ROMÂNIA BREAKING NEWS

Analiză ȘOC! Ucraina va sfida Ungaria, România și Comisia de la Veneţia! „Nu vor putea forţa Ucraina să-şi modifice Legea educaţiei”

Analiză ȘOC! Ucraina va sfida Ungaria, România și Comisia de la Veneţia! „Nu vor putea forţa Ucraina să-şi modifice Legea educaţiei”

Kirill Molceanov – analist politic ucrainean, consideră că Ungaria și România nu vor putea forța Ucraina să-şi modifice controversata lege a educației, nici măcar în cazul unor avize negative din partea Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene, arată Agenția Rador, citată de romaniabreakingnews.ro

Kirill_Molceanov / КИРИЛЛ МОЛЧАНОВ

„Kievul nu va face nicio modificare în ceea ce priveşte această reformă a învățământului, deoarece președintele este solidar cu minoritatea radicală de dreapta. Orice modificare va fi considerată de radicalii de dreapta ca o trădare a intereselor naționale ucrainene. În consecință, Poroșenko va fi gata să sacrifice chiar și sprijinul partenerilor occidentali” – a explicat Molceanov. Potrivit analistului, în viitorul apropiat, Polonia, de asemenea, se va alătura Ungariei şi României în ceea ce priveşte pretenţiile faţă de noua lege ucraineană a educației. „Foarte curând, Polonia se va alătura cerințelor Ungariei și României privind modificarea legii educației. Ca urmare, relațiile dintre aceste țări și Ucraina vor continua să se înrăutățească. Dacă înainte Polonia era avocatul Ucrainei în UE, acum va deveni procurorul țării noastre în Europa. În cele din urmă, acest lucru va provoca dificultăți pentru integrarea europeană a Ucrainei” – a concluzionat Kirill Molceanov

Cine este Kirill Molceanov ?

Este un cunoscut politolog ucrainean. A debutat ca analist al vieții politice din Ucraina în anul 2014. A devenit în timp un foarte apreciat și cunoscut consultant politic al principalelor canale de televiziune din Ucraina, autor, dezvoltator și implementator al proiectelor politice. În anul 2010 a absolvit Universitatea Națională Taras Șevcenko din Kiev, Facultatea de Filosofie, Catedra de Științe Politice. Este licențiat „Științe Politice”. În anul 2014 și-a susținut teza de doctorat cu tema: „Caracteristicile formării imaginii unui lider politic în Ucraina modernă”. Între anii 2006-2014 a lucrat ca activist în campaniile electorale.

Cel mai recent articol care a provocat rumoare în mediile ucrainene este despre „Refuzul Congresului SUA de a finanța batalionul Azov ca rezultat al presiunii lobby-ului evreiesc”, unitate paramilitara ucraineană de orientare nazistă formotă exclusiv din de voluntari („Azov”),  care a luptat in razboiul din Donbas impotriva separatistilor pro-rusi.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: