ROMÂNIA BREAKING NEWS

Analistul Armand GOȘU: „Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european al Republicii Moldova”

Analistul Armand GOȘU: „Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european al Republicii Moldova”

Un comentator din spațiul dintre Prut și Nistru:

Din 1992 încoace, Moscova nu a construit sau reparat nici o grădiniță, nici o școală, nici un km de drum… Din 1992 încoace,UE şi mai ales România ne-a fost unicul sprijin la nevoie. Când Moscova ne-a deconectat de la energia electrică, Bucureștiul ne-a furnizat electricitate de sute de milioane, apropo, care nu sunt achitate nici până în prezent.
Amintiți-vă de acele vremuri, cât grâu ne-a fost dat ca ajutor, câte medicamente și multe altele. La momentul actual
sute de grădinițe reparate, pentru care s-au cheltuit zeci de mln. de euro, sute de microbuze pentru elevi, ambulanțe, mașini pentru polițiști, mii de burse pentru tineri, sute de vieți omenești salvate prin intermediul SMURD…De la ruși doar embargouri și interdicții.
Analizând cele întâmplate putem spune ferm cine ne este prieten și cine nu ne este prieten…

Loialitatea pe care președintele Igor Dodon o demonstrează liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, îl face caraghios, astfel, e posibil ca acesta să nu mai mizeze pe șeful statului în relația cu Republica Moldova, spune publicistul şi analistul politic român Armand Goşu.

În opinia analistului, Dodon a devenit pentru Putin „un caraghios”, care poate fi „pilotat și de la alte butoane”.

„Eu nu cred că Putin mizează pe Dodon în Republica Moldova, cred că și pentru Putin Dodon e un caraghios. Cred că are certitudinea că este pilotat și de la alte butoane, iar Rusia în momentul acesta trebuie doar să-și cumpere pop-corn, să-și facă o rezervă de Coca-Cola și să se uite din fotoliu la ce se întâmpla la Chișinău”, declară Goșu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Conform acestuia, în contextul în care oligarhul Vladimir Plahotniuc face „treaba Rusiei”, furând, mințind, falsificând spiritul european, Putin nu mai are nevoie de intermediari.

„Dacă Rusiei îi face treaba Plahotniuc și alții care sunt acum la putere – furând, mințind, falsificând spiritul european –, de ce să-și bată Rusia capul să trimită oameni pe teren, să cheltuiască resurse?”, se întreabă analistul de la București.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: