ROMÂNIA BREAKING NEWS

Amiralul rus Igor Kasatonov, dezvăluie cum a fost realizată operațiunea militară de anexare a peninsulei Crimeea

„Cate ceva (ucrainenii) desigur ca știau. Mi s-a spus că ucrainenii erau informați că în luna februarie, la Kutci, s-au declarat trei elicoptere și au aterizat șase. Pe Gvardeisk a fost anuntata aterizarea unui IL-76, au aterizat trei, cu 500 de oameni. Erau unitatile diversioniste care au acționat împreună cu grupul naval. Desigur, şi pușcașii marini au primit, de asemenea, ordinele lor” - Amiralul rus Igor Kasatonov, fost comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse (1991-1992)

Amiralul rus Igor Kasatonov, fost comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse (1991-1992) a povestit despre detaliile operatiunii militare care a dus la ocuparea Crimeei, potrivit RIA Novosti.

„Putem spune că Flota Mării Negre a pregătit capul de pod, ofițerii știau ce se întâmplă în jur, unde sunt unitatile ucrainene, iar scenariile evolutiilor posibile au fost studiate pe harta. Adică, Flota Mării Negre a facut față sarcinilor. A livrat „oamenii politicoși” (omuletii verzi), intre 27-28 februarie a fost ocupat Consiliul Suprem al Crimeei…”, – povesteste amiralul.

„Oamenii politicoși” erau de fapt unitatile Spetsnaz ale armatei”, – a precizat Kasatonov (amintim ca Putin spunea in acea perioada ca omuletii verzi sunt „militii de autoaparare” din randul localnicilor).

Amiralul a vorbit și despre mersul operațiunii care a dus la blocarea tuturor unitatilor militare ucrainene: „Îl pot cita pe generalul Volkov -„a avut loc o concentrare stralucita de resurse si forțe speciale în Crimeea cu utilizarea unor măsuri de camuflare, neașteptate pentru ucraineni, precum și o gamă largă de măsuri de dezinformare a inamicului”.

„Recunoasterea NATO din Crimeea a ratat tot ce se putea rata. Cauzele au fost o tăcere radio strictă în perioada concentrarii fortelor militare speciale, precum și utilizarea abila a bazei Sevastopol și a mijloacelor de transport ale bazei, care au adus forțele armate în Crimeea”, – spune Kasatonov.

Navele veneau din Novorosiisk, iar trupele erau transportate pe calea aerului: „Ne puteam aștepta la orice, Crimeea era ticsita cu trupe ucrainene. Ei nu au plecat nicaieri, pur si simplu s-au predat. Unii au pastrat armele, dar fără muniție … era primul lucru pe care il faceau „oamenii politicoși”.amiralul Kasatonov

„Cate ceva (ucrainenii) desigur ca știau. Mi s-a spus că ucrainenii erau informați că în luna februarie, la Kutci, s-au declarat trei elicoptere și au aterizat șase. Pe Gvardeisk a fost anuntata aterizarea unui IL-76, au aterizat trei, cu 500 de oameni. Erau unitatile diversioniste care au acționat împreună cu grupul naval. Desigur, și pușcașii marini au primit, de asemenea, ordinele lor”-.. a spus Kasatonov.

Răspunzând la întrebarea dacă există în prezent vreun pericol în Crimeea, el a spus că partea rusă este deranjata de situatia din nord-vestul Crimeei: „Acolo nu e nimeni. Avem acum doar o stație de monitorizare. Aceasta este o zonă periculoasă. Pe partea cealalta există o concentrare de forte ucrainene, aproape de Oceakov. Cu o barca cu motor în 45 de minute se poate acoperi distanța dintre cele două părți”.

Sursa: paginaderusia.ro preluat de România Breaking News

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: