ROMÂNIA BREAKING NEWS

Amiralul rus Igor Kasatonov, dezvăluie cum a fost realizată operațiunea militară de anexare a peninsulei Crimeea

„Cate ceva (ucrainenii) desigur ca știau. Mi s-a spus că ucrainenii erau informați că în luna februarie, la Kutci, s-au declarat trei elicoptere și au aterizat șase. Pe Gvardeisk a fost anuntata aterizarea unui IL-76, au aterizat trei, cu 500 de oameni. Erau unitatile diversioniste care au acționat împreună cu grupul naval. Desigur, şi pușcașii marini au primit, de asemenea, ordinele lor” - Amiralul rus Igor Kasatonov, fost comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse (1991-1992)

Amiralul rus Igor Kasatonov, fost comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse (1991-1992) a povestit despre detaliile operatiunii militare care a dus la ocuparea Crimeei, potrivit RIA Novosti.

„Putem spune că Flota Mării Negre a pregătit capul de pod, ofițerii știau ce se întâmplă în jur, unde sunt unitatile ucrainene, iar scenariile evolutiilor posibile au fost studiate pe harta. Adică, Flota Mării Negre a facut față sarcinilor. A livrat „oamenii politicoși” (omuletii verzi), intre 27-28 februarie a fost ocupat Consiliul Suprem al Crimeei…”, – povesteste amiralul.

„Oamenii politicoși” erau de fapt unitatile Spetsnaz ale armatei”, – a precizat Kasatonov (amintim ca Putin spunea in acea perioada ca omuletii verzi sunt „militii de autoaparare” din randul localnicilor).

Amiralul a vorbit și despre mersul operațiunii care a dus la blocarea tuturor unitatilor militare ucrainene: „Îl pot cita pe generalul Volkov -„a avut loc o concentrare stralucita de resurse si forțe speciale în Crimeea cu utilizarea unor măsuri de camuflare, neașteptate pentru ucraineni, precum și o gamă largă de măsuri de dezinformare a inamicului”.

„Recunoasterea NATO din Crimeea a ratat tot ce se putea rata. Cauzele au fost o tăcere radio strictă în perioada concentrarii fortelor militare speciale, precum și utilizarea abila a bazei Sevastopol și a mijloacelor de transport ale bazei, care au adus forțele armate în Crimeea”, – spune Kasatonov.

Navele veneau din Novorosiisk, iar trupele erau transportate pe calea aerului: „Ne puteam aștepta la orice, Crimeea era ticsita cu trupe ucrainene. Ei nu au plecat nicaieri, pur si simplu s-au predat. Unii au pastrat armele, dar fără muniție … era primul lucru pe care il faceau „oamenii politicoși”.amiralul Kasatonov

„Cate ceva (ucrainenii) desigur ca știau. Mi s-a spus că ucrainenii erau informați că în luna februarie, la Kutci, s-au declarat trei elicoptere și au aterizat șase. Pe Gvardeisk a fost anuntata aterizarea unui IL-76, au aterizat trei, cu 500 de oameni. Erau unitatile diversioniste care au acționat împreună cu grupul naval. Desigur, și pușcașii marini au primit, de asemenea, ordinele lor”-.. a spus Kasatonov.

Răspunzând la întrebarea dacă există în prezent vreun pericol în Crimeea, el a spus că partea rusă este deranjata de situatia din nord-vestul Crimeei: „Acolo nu e nimeni. Avem acum doar o stație de monitorizare. Aceasta este o zonă periculoasă. Pe partea cealalta există o concentrare de forte ucrainene, aproape de Oceakov. Cu o barca cu motor în 45 de minute se poate acoperi distanța dintre cele două părți”.

Sursa: paginaderusia.ro preluat de România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: