ROMÂNIA BREAKING NEWS

America răspunde lui Putin! Distrugătorul American USS Donald Cook sosește în Marea Neagră pentru promovarea păcii!

America răspunde lui Putin! Distrugătorul American USS Donald Cook sosește în Marea Neagră pentru promovarea păcii!

Distrugătorul lansator de rachete USS Donald Cook sosește vineri în Marea Neagră pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune, informează un comunicat postat pe site-ul Forței Navale americane Europa-Asia, citat de Mediafax și preluat de România Breaking News – rbnpress.info

Prezența distrugătorului USS Donald Cook în Marea Neagră reafirmă angajamentul Statelor Unite în vederea consolidării parteneriatelor și capacităților operaționale comune între SUA, NATO și partenerii regionali, se arată în comunicat.

„Prezența (distrugătorului USS) Donald Cook în Marea Neagră are ca scop să ofere asigurări și în același timp să demonstreze angajamentul nostru de a coopera îndeaproape cu aliații NATO în vederea consolidării securității maritime”, a declarat comandantul navei, comandorul Charles Hampton.

Forțele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislația internațională și cu Tratatul de la Montreux.

Un avion de vânătoare rus a zburat atunci la joasă altitudine, în mod repetat, deasupra distrugătorului american Donald Cook, Pentagonul condamnând acțiunea „provocatoare și neprofesionistă” a Rusiei.

Ankara a semnalat la 13 aprilie prezența unui avion rus de recunoaștere în Marea Neagră, în apropierea spațiului aerian al României, Bulgariei și Turciei. Potrivit Statului Major al armatei turce, un avion militar rus de tip Iliușin IL-20 (Coot-A, conform terminologiei NATO) a fost observat în spațiul internațional, în largul coastelor României, Bulgariei și Turciei. „Apropiindu-se dinspre România, un avion rus de tip Iliușin IL-20 a zburat 30-40 de kilometri paralel cu coastele Turciei, în spațiul aerian internațional”, a precizat Statul major al armatei turce. Forțele aeriene turce au trimis patru avioane de vânătoare de tip F-16, de la bazele aeriene Bandirma și Merzifon.

Hari Bucur Marcu, expert în securitate, a comentat întoarcerea în Marea Neagră a distrugătorului USS Donald Cook pentru Digi24, preluat de România Breaking News – rbnpress.info

Faptul că Rusia a ales să scoată Ucraina din ecuația privind flota sa din Marea neagră, o flotă militară numai rusească e acolo, restul statelor riverane și mai ales statele membre ale NATO, s-a luat măsura ca permanent în Marea Neagra pe o durată de timp limitată fiecare navă să fie prezentă în Marea Neagră”, a spus expertul în securitate.

Se aplică articolul 5, pe urmă apoi 6 și 7 din Tratatul de la Washington prinvind constituirea NATO. Prezența ei este aproape obligatorie când Rusia are un comportament imprevizibil și agresiv”, a punctat Hari Bucur Marcu.

Nava americană  USS Donald Cook se află pentru a doua oară în Marea Neagră, vezi R.B.N. Press: Distrugătorul american „USS Donald Cook” – DE AZI ÎN CONSTANȚA / Președintele Traian Băsescu l-a vizitat la invitația căpitan-comandorului Scott A. Jones

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: