ROMÂNIA BREAKING NEWS

Amenințări militare la adresa R. Moldova cu aluzii la „Moldova Mare” via Vladimir Jirinovschi

Amenințări militare la adresa R. Moldova cu aluzii la „Moldova Mare” via Vladimir Jirinovschi

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a declarat că Federația Rusă trebuie să-și apere „cu orice preț concetățenii din regiunea transnistreană”.

Politicianul a făcut declarațiile în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Rossia 1, conform novostipmr.com.

Ne vom apăra compatrioții (din Transnistria – n.r). Acolo majoritatea dețin pașapoarte rusești. Am apărat Abhazia, Osetia de Sud, o să facem asta și acolo. Tiraspolul a fost creat de Suvorov, niciun fel de Moldovă nu era acolo. Și doar mai târziu teritoriul a fost dat de puterea sovietică pentru a crea o Moldovă mare”, a declarat politicianul rus.

Jirinovski a adăugat că, în cazul unei amenințări militare la Nistru, Rusia se va implica, pentru că este obligată să protejeze locuitorii transnistreni.

Aleksandr Suvorov, cel la care făcea referire Jirinovski, a fost unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie. Imaginea statuii lui Suvorov din piața centrală a Tiraspolului apare și pe rubla transnistreană.

Surse:  novostipmr.com. independent.md prin România Breaking News

N.R. România Breaking News

„Tiraspolul a fost creat de Suvorov, niciun fel de Moldovă nu era acolo… ??? Nimic mai fals !

Lumea nu cunoaște rădăcinile românești formelor statale dintre Nistru și Bug și mai apoi Novorusia care s-a format peste o puternică comunitate medievală românească. Populația română era recunoscută de cronicarii timpului, varegi, slavi sau bizanini ca boholoveni sau vlahi în feudalismul timpuriu. Populația autohtonă a cunoscut valuri de migratori în nordul Mării Negre. Citește întreg articolul Novorosia, rusească? De fapt un spațiu istoric al românilor încă din vechime! Despre rădăcinile românești ale așa zisei Novorosia

Pe aceiași temă, câteva argumente istorice: Bătălii uitate în istoria românilor: râul Kalka 1223 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: