Ameninţarea nucleară Nord Coreană, motiv pentru Casa Albă de considerare a unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenţii militare!

Casa Albă caută prin analize și strategii,  posibilitatea de a schimba a regimulde la Phenian sau de a intervenii militar pentru a pune capăt ameninţării nucleare nord-coreene, informează romaniabreakingnews.ro citând ca surse Wall Street Journal și Fox News.

Preşedintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-şi asigura aliaţii din regiune, îngrijoraţi de evoluţiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susţin de decenii politica americană în Asia.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică şi în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două saptimani, unii analişti se aşteaptă la o schimbare în politică americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiunea. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

Gabriel NEGRU / București / RBN Press – 03.03.2017