ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ambasadorul SUAla Chișinău: „Problema nr. 1 cu care se confruntă R. Moldova este corupţia”

Noul ambasador al Statelor Unite la Chişinău, James Pettit, care şi-a început mandatul luna trecută, a declarat că Statele Unite sunt gata să colaboreze cu orice guvern moldovean care va fi ales pentru a ajuta Republica Moldova să-și rezolve problemele, principala fiind problema corupției.
Ambasadorul SUAla Chișinău: „Problema nr. 1 cu care se confruntă R. Moldova este corupţia”

Diplomatul afirmă că problema numărul unu a Republicii Moldova rămâne a fi corupţia, iar situaţia din sistemul bancar este o demonstraţie clară a ceea la ce poate duce lipsa reformelor.

„Problema numărul unu cu care Moldova acum se confruntă este corupţia. Ţara mea şi partenerii noștri din UE implementăm aici câteva programe mari pentru combaterea corupţiei. Dar eu consider că o parte bună din problemele politice şi sociale pe care le are Moldova pot fi rezolvate prin creştere economică. Sper foarte mult că reforma justiţiei va continua pentru că este un domeniu foarte important care are nevoie de reformă. Şi criza în sectorul bancar este o demonstraţie a ceea ce se poate întâmpla în lipsa reformelor”, a declarat James Pettit, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Ambasadorul SUA a menţionat că organizaţiile internaţionale, inclusiv reprezentaţii Uniunii Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional au un rol de bază în reforma justiţiei din RM.

Fiind întrebat despre compania Kroll, care va face auditul la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, James Pettit a spus că este „o decizie înțeleaptă de a aduce o organizaţie din afară, nesupusă oricăror influenţe politice, să facă o evaluare completă și un audit”.

Sursa: Realitatea.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: