ROMÂNIA BREAKING NEWS

Alianța PSD-ALDE-USR își bate joc de românii de pretutindeni

Alianța PSD-ALDE-USR își bate joc de românii de pretutindeni

Marți, 12 decembrie 2017, grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și USR au votat avizarea proiectului de buget pentru anul 2018 al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni fără dezbaterea amendamentelor depuse la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților și la Comisia pentru românii de pretutindeni din Senat.

Deputat Constantin Codreanu

În intervenția sa din cadrul ședinței de avizare a Comisiilor reunite din Camera Deputaților și Senat, deputatul PMP Constantin Codreanu a precizat: „Asist stupefiat la crearea alianței PSD-ALDE-USR în vederea avizării proiectului de buget al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni fără discutarea amendamentelor depuse la cele două Comisii. Deputații și senatorii PMP și PNL au votat împotrivă. Credeam că USR e în opoziție. Regret profund acest comportament al distinșilor colegi, ce poate fi sintetizat folcloristic drept “pumn în gură”.

„USR s-a spălat în grabă pe mâini și nu a vrut să discute absolut niciun amendament. Lucru cu atât mai de neînțeles în condițiile în care au fost depuse amendamente punctuale, pe chestiuni foarte importante precum sprijinirea școlilor cu predare în limba română din Ucraina, respectarea prevederilor legale privind înființarea Muzeului Românilor de Pretutindeni, susținerea financiară a cursurilor de limba română pentru românii noștri din Diaspora, inițiative privind integrarea pe piața muncii a românilor din străinătate, acțiuni și parteneriate în domeniul cultural, educațional, mass-media, religios etc. O adevărată bătaie de joc față de românii din Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova!” – a mai spus deputatul Constantin CODREANU.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: