ROMÂNIA BREAKING NEWS

Algeria, interesată de tehnologia militară românească produsă de IOR, Avioane Craiova şi Romaero

Algeria, interesată de tehnologia militară românească produsă de IOR, Avioane Craiova şi Romaero

Guvernul şi companiile algeriene sunt foarte interesate de ofertele din domeniul tehnologiei militare ale societăţilor IOR, Avioane Craiova şi Romaero, aflate în portofoliul Ministerului Economiei, potrivit unui comunicat al ministerului citat de economica.net și preluat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit sursei citate, interesul Algeriei pentru thenologia militară românească s-a conturat în urma misiunii economice mixte, derulată recent în Algeria, sub coordonarea secretarului de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Ion Radu, la invitaţia Ministerului Apărării Naţionale al statului african’, se spune în comunicat.

Conform documentului, delegaţia română a fost una de tip public-privat şi a promovat ofertele companiilor Romarm (cu filialele Uzina Mecanică Cugir şi Automecanica Moreni), Aerostar Bacău, Interactive Systems & Business Consulting, precum şi asociaţiile patronale PATROMIL (industria de apărare) şi OPIAR (industria aeronautică).

Ion Radu s-a întâlnit cu înalţi responsabili şi cu şefi de direcţii (logistică, achiziţii, IT) din Ministerul algerian al Apărării Naţionale, din Comandamentul Forţelor Aeriene, precum şi cu ministrul Industriilor şi Minelor, respectiv cu ministrul Comerţului. Guvernul şi companiile algeriene s-a arătat foarte interesate de ofertele societăţilor IOR, Avioane Craiova şi Romaero, aflate în portofoliul Ministerului Economiei.

‘Există un potenţial de cooperare între cele două ţări ce poate fi valorificat la un nivel superior prin contracte de afaceri pe domenii ca: producţia şi mentenanţa echipamentelor militare, în special vehiculele blindate pe roţi şi şenile şi avioanele militare şi civile, producţia armamentului şi muniţiei de infanterie, integrarea sistemelor de comunicaţii’, a declarat ministrul Economiei, Gheorghe Şimon.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: