ROMÂNIA BREAKING NEWS

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 6 septembrie curent. Pavel Filip a semnat decretul

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 6 septembrie curent. Pavel Filip a semnat decretul

Președintele interimar al Republicii Moldova, prim-ministrul Pavel Filip, a semnat în data de 9 iunie a.c. decretul privind stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate pentru 6 septembrie curent.

Asta după ce Curtea Constituțională a constat că președintele statului Igor Dodon refuză să își îndeplinească atribuțiile constituționale și să declanșeze alegerile anticipate și încalcă astfel Constituția. Ca urmare, Curtea Constituțională l-a suspendat din funcție și a constatat circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.

„Este un termen rezonabil, astfel că toți participanții la alegeri sa aibă posibilitatea sa se pregătească, dar și instituțiile statului să organizeze în cele mai bune condiții alegerile. Este normal ca poporul sa aibă dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat, cine le poate reprezenta interesul. Cred că acesta este și compromisul pe care partidele trebuie să-l găsească, dacă nu au reușit să se înțeleagă la negocieri, să meargă în alegeri anticipate și să dea socoteală”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a îndemnat cetățenii la calm si reținere, la respectarea legii și ordinii constituționale. „Nimeni nu trebuie sa ia puterea cu forța, nimeni nu trebuie sa o păstreze cu forța. De asta mergem in alegeri anticipate”, a conchis Pavel Filip.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: