ROMÂNIA BREAKING NEWS

NOI TENSIUNI ȘI PROVOCARI ÎN R.MOLDOVA – TRANSNISTRIA – Vineri 31 mai, Miliția separatistă A DESCINS ÎN FORȚĂ la un liceu dintr-o localitate controlată de Chișinău! Elevii și profesorii, UMILIȚI!

Mai mulți milițieni transnistreni au descins în această dimineață, 31 mai,la gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari, localitate aflată sub jurisdicția Republicii Moldova și i-au interzis directorului instituției să arboreze tricolorul pe sediul acesteia. În același timp, separatiștii le-au interzis elevilor să intoneze imnul de stat al Republicii Moldova.

Direcorul Gimnaziului Constantin Sucitu: „Am venit la ora 7.00 dimineața la gimnaziu și aici deja erau câțiva milițieni transnistreni cu automobile. Au intrat la mine în birou și mi-au spus să nu arborăm drapelul și să nu punem imnul de stat la ceremonie. Eu am spus că voi face totul ca să nu avem probleme. Dar când am început ceremonia ni s-a întrerupt curentul electric”

A fost conectat un generator cu ajutorul politistilor moldoveni pentru a putea desfășura careul. Copiii au ținut în mâini drapele de dimensiuni mici, iar corul gimnaziului a intonat imnul de stat. „Ni se întâmplă aceasta an de an, timp de 18 ani consecutiv, de fiecare dată la 1 septembrie și la 31 mai ni se fac probleme de acest gen”, a comunicat directorul gimnaziului.

Surse:
radiochisinau.md

24h.md

deschide.md

news.click.md

si alte surse…

Citeste si

Reacție dură militarizată a Rusiei la alegerea unui guvern pro-european la Chișinău

Ieri cu ajutorul diplomatilor si politicienilor europeni si romani situatia de criza de la Chisinau a fost solutionata prin gasirea unei majoritati lejere care sa voteze guvernul condus de Iurie Leanca, un guvern cu o directie pro-europeana. Acest lucru a starnit nemultumirea Rusiei care a reactionat in stilul caracteristic si dis de dimineata a trimis trupe de securitate militarizate dincolo de Nistru in zona controlata de catre Chisinau. „Mai mulți milițieni transnistreni au descins în această dimineață la gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari, localitate aflată sub jurisdicția Republicii Moldova și i-au interzis directorului instituției să arboreze tricolorul pe sediul acesteia. În același timp, separatiștii le-au interzis elevilor să intoneze imnul de stat al Republicii Moldova.”-www.24h.md „Am venit la ora 7.00 dimineața la gimnaziu și aici deja erau câțiva milițieni cu automobile. Au intrat la mine în birou și mi-au spus să nu arborăm drapelul și să nu punem imnul de stat la ceremonie. Eu am spus că voi face totul ca să nu avem probleme. Dar când am început ceremonia ni s-a întrerupt curentul electric”, a comunicat directorul gimnaziului, Constantin Sucitu. Ca de fiecare data Rusia pune aceste sarcini in spatele securitatii transnistrene pentru a masca in modul cel mai penibil o interventie proprie, insa este binecunoscut, inclusiv prin decizii ale instantelor internationale, ca zona de Est a Republicii Moldova se afla sub ocupatie ruseasca. Scoala in care s-a intamplat acest lucru se afla sub administratia de la Chisinau iar incidentul este unul foarte grav aratand modul in care Rusia are de gand sa blocheze traseul european al Republicii Moldova. Imediat dupa aflarea rezultatului votului presedintele partidului comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a fost chemat la raport de catre ambasadorul Rusiei la Chisinau. Aceasta vizita poate avea la baza doua elemente principale de discutie sau mai degraba de cearta- imposibilitatea comunistilor de a bloca formarea unei aliante pro-europene si masurile care sunt necesare a fi luate in contextul in care urmatoarea perioada de guvernare va adanci si mai mult Republica Moldova in Europa cu imposibilitatea schimbarii vectorului politic spre Est.

Lulea Marius Dorin

Citeste mai mult: adev.ro/mno6r6

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: