ROMÂNIA BREAKING NEWS

ACTUALIZARE ARTICOL: ALARMA-TRANSNISTRIA ! Moscova livrează armament în regiunea transnistreană, informeaza Ministrul Aparării al Rep. Moldova

Ural – 4320

Vitalie Marinuța: Rusia trimite armament în Transnistria, fără să informeze Chișinăul

Ar fi vorba despre camioane, lansatoare de grenade și puști cu lunetă – echipamente ce nu se înscriu în cadrul unei misiuni de pacificare, a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuță într-un interviu pentru postul radio, Europa Liberă.

„Cred că se interpretează greșit că eu am spus că se înarmează regiunea transnistreană. Nu. Eu am spus că se desfășoară acțiuni de înarmare a contingentului rus în regiunea transnistreană, nu numai cu automobile, dar și cu alte tipuri de armament, care nu sunt specifice după părerea mea unor operațiuni de menținere a păcii în condițiile Republicii Moldova. Fiindcă noi avem peste 21 de ani de stabilitate, dacă nu punem incidentul de la 1 ianuarie curent, și nu cred că armament greu de infanterie ar trebui să fie introdus în zona de securitate. Cel mai grav este că aceste schimbări se fac fără măcar a înștiința Republica Moldova, așa cum prevăd acordurile anterioare”, a spus ministrul Apărării.

Totodată, Marinuță accentuează că în ultimul timp în cadrul aplicațiilor care se desfășoară de către forțele de menținere a păcii tot mai mult se insistă, atât din partea transnistreană, cât și de partea rusă, ca în aceste scenarii să se includă unele elemente de atac de pe apă, folosind bărcile cu motor.

În septembrie, Rusia a adus în Transnistria 20 de camioane noi de tip Ural. Moscova a motivat că este vorba despre modernizarea echipamentului militar pentru forțele de menținere a păcii dislocate în Transnistria.

Moldova.ORG

– – – – – – – – – – – – – –  – – – – – – – – –

Ministrul Apărării de la Chișinău, Vitalie Marinuță a declarat pentru Publika TV că Rusia își modernizează armata dislocată în regiunea transnistreană. “Moscova livrează în regiunea transnistreană nu doar camioane militare, ci și armament. Un astfel de echipament militar nu este necesar în cadrul misiunii de menținere a păcii”, a declarat Marinuță.

De asemenea, Ministrul Apărării a menționat că în regiune au loc aplicații militare, după noi scenarii, în care sunt implicați atât militari ruși, cât și transnistreni.

„S-au introdus în regiune nu doar automobile, ci și alte tipuri de armament. Se atestă o încercare atât a forțelor separatiste, cât și a Federației Ruse de a include în scenariile de desfășurare a aplicaților de menținere a păcii operațiuni de debarcare sau atacuri de pe apă”, a adăugat ministrul.

De ce intr-o zona de conflict se aduce tehnica armata, cand Federatia Rusa la Summitul de la Istanbul si-a asumat obligatia de a retrage armamentul din regiune? Toti asteapta retragerea dar se intampla invers!

Rusii spun  că autovehiculele noi, este vorba de camioanele Ural – 4320 (foto), în primul rând, sunt destinate pentru transportarea sigură a trupelor și echipamentelor militare din cadrul Grupului Operativ al Forțelor ruse dislocate în Transnistria, care sunt implicate în mențiinerea păcii pe ambele maluri ale Nistrului.

sursa:  politicom.moldova.org si unimedia.info

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: