ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ajutor militar pentru Ucraina. Armament românesc (Sistem LAROM) și spaniol (Teruel-3)

Două avioane de transport militar americane de tipul Hercules au adus marți la Harkov două sisteme LAROM (sistem de rachete cu lansare multiplă), fabricate în România, și un sistem spaniol Teruel-3, destinate armatei ucrainene, informează Agerpes, cu referire la ITAR-TASS, care citează surse din rândul rebelilor.

Din cele două avioane-cargo au fost descărcate o cantitate mare de muniție pentru armamentul adus. Harkov este un important centru industrial din nord-estul Ucrainei, controlat de autoritățile de la Kiev.

După aceea, lansatoarele de rachete multiple au pornit pe o cale ocolitoare în direcția Starobelsk, scrie agenția rusă de presă, care specifică faptul că nu a putut confirma această informație din alte surse.

Informația nu a fost confirmată de surse independente sau oficiali ai statelor vizate.

Atât LAROM cât și Teruel 3 sunt sisteme de rachete similare instalațiilor GRAD aflate la dispoziția teroriștilor din estul Ucrainei, armament livrat de Federația Rusă.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat pentru BBC, după summitul NATO din Țara galilor, că mai multe state membre NATO s-au arătat dispuse să furnizeze Kievului arme de înaltă precizie, dar a refuzat să precizeze care sunt respectivele state.

Ulterior, consilierul președintelui Poroșenko, Iuri Luțenko, a scris pe pagina sa de Facebook că SUA, Franța, Italia, Polonia și Norvegia vor livra Ucrainei arme și vor trimite consilieri militari care vor ajuta armata ucraineană.

Surse:Deschide.md,  Economica.net,

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.