ROMÂNIA BREAKING NEWS

Adunarea NATO de la București (silită) să dea aviz negativ cererii lui Mihai Ghimpu, de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova!

Adunarea NATO de la București (silită) să dea aviz negativ cererii lui Mihai Ghimpu, de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova!

Republica Moldova a participat la această adunare ca stat asociat. domnul Mihai Ghimpu, care face parte din delegația Republicii Moldova, a vrut să introducă un amendament care prevedea ca NATO să ceară explicit Federației Ruse retragerea trupelor de pe teritoriul Republicii Moldova, din Transnistria mai exact, inclusiv așa-numitele trupe „de menținere a păcii”, având în vedere că Republica Moldova nu este un stat riveran Mării Negre și pentru că rezoluția viza doar Marea Neagră, solicitarea pentru introducerea acestei prevederi a fost respinsă.

Potrivit redacției de la București – romaniabreakingnews.ro, Mihai Ghimpu a argumentat că soluţionarea conflictului transnistrean nu poate avea loc dacă armata rusă va sta în continuare pe teritoriul Republcii Moldova, și a concluzionat în final cu mâhnire că „asta e politica” și că a primat argumentul că Republica Moldova nu este o țară cu ieșire la Marea Neagră.

„Este vorba despre amendamentul înaintat ce ţine de soluţionarea conflictului transnistrean prin retragerea armatei, muniţiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv a forţelor pacificatoare. A fost respins pentru că, ca atare, rezoluţia prevede soluţionarea conflictului transnistrean. Eu am argumentat că soluţionarea conflictului transnistrean nu poate avea loc dacă, în continuare, va sta armata rusă pe teritoriul nostru. Dar asta e politica, argumentul a fost că nu suntem ţară cu ieşire la Marea Neagră. Noi avem doar (…) portul Giurgiulesti, prin Dunăre (…) Oricum o să revenim la problema asta la anul”, a declarat Ghimpu, care este şi preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: