Administrația Donald Trump i-a invitat pe Liviu Dragnea, președinte PSD, și Sorin Grindeanu, premierul României, la ceremonia de inaugurare

Actualizare: 14.05 Document /

Invitația adresată către Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu fost trimisă de vicepreședintele comisiei prezidențiale de inaugurare – Elliott Broidy. Conform documentului invitația este pentru perioada 17-21 ianuarie și cuprinde programul oficial din Washington DC, pentru Ceremonia de Investire a lui Donald Trump.

DOCUMENT:

 

Administrația republicană a lui Donald Trump i-a invitat pe Liviu Dragnea, președinte PSD, și Sorin Grindeanu, premierul României, la ceremonia de inaugurare din 20 ianuarie

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu vor merge în SUA pentru instalarea oficială a președintelui american. Aceștia vor avea o întâlnire cu generalul Michael Flynn care va fi numit consilier pentru securitatea națională al SUA. Flynn a fost șeful Defense Intelligence Agency. Cei doi oameni politici români vor avea o scurtă întrevedere cu vicepreședintele Pence. Invitarea celor două personalități din România este un semnal clar că SUA respectă votul dat de români în 11 decembrie.

Pe surse am aflat că SUA doresc începerea unei noi etape în parteneriatul strategic cu România. În zilele următoare sunt așteptate alte semnale din partea noii administrații republicane de la Washington față de țara noastră. Invitarea lui Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea se dorește a fi doar un prim semnal în sensul în care esențiale pentru SUA rămân valorile fundamentale, așa cum sunt respectarea democrației și a drepturilor omului, independența adevărată a justiției, prosperitatea și stabilitatea României ca partener strategic al SUA în Estul Europei. Vizita nu are legătură cu Ambasada României la Washington, anunață  Bogdan Chirieac.

Despre Michael Flynn mai mult aici.