ROMÂNIA BREAKING NEWS

Adio Nord Stream 2? Franța se opune proiectului, decizie de ultimă oră!

Adio Nord Stream 2? Franța se opune proiectului, decizie de ultimă oră!

O mare parte dintre statele membre ale UE se opun proiectului Nord Stream. Privarea de venituri din comerţ şi tranzit precum și dependenţa Europei de gazele ruseşti sunt motive întemeiate pentru statele în cauză precum, Polonia şi statele baltice pentru a se opune acestui proiect.  Acestea percep Rusia ca pe o ameninţare generală, inclusiv la adresa integrităţii teritoriale. Conducta Nord Stream 2 ar urma să aducă gaze ruseşti direct în Germania pe sub Marea Baltică pe acelaşi traseu cu cel al gazoductului mai vechi Nord Stream 1, ocolind Ucraina.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, citând surse din cercurile guvernului francez, Franța s-a decis să susțină modificarea legislației UE, fapt care va complica construcția gazoductului rusesc Nord Stream-2.

Parisul intenționează să sprijine reexaminarea așa-numitei directive privind gazele care urmeaza sa fie votata în UE, programată pentru această vineri, se spune în articol.

„Nu vrem să mărim dependența de Rusia și să dăunăm în acest fel intereselor unor țări din UE, cum ar fi Polonia și Slovacia”, potrivit oficialilor de la Paris.

Comisia Europeană urmărește obținerea unui set comun de norme în sectorul energetic care să se aplice conductelor offshore, așa cum se face în prezent în cazul conductelor terestre.

Bruxelles va verifica dacă o conducta respectă legislația UE, dacă există risc de impact negativ asupra pieței interne a gazelor și dacă acest lucru va afecta în mod negativ securitatea aprovizionării sau concurența.

Germanii considerat ca aliate Olanda, Belgia, Austria, Grecia și Cipru, dar nu este suficient pentru succesul proiectului. Paris era cheia reușitei acestui proiect până azi.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: