ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Adevărul despre Războiul de pe Nistru a fost șters de către comuniști”

„Adevărul despre Războiul de pe Nistru a fost șters de către comuniști” // FOTO

Proiectul „20 de ani. A fost război”, lansat de UNION, dedicat Războiului de pe Nistru, în cadrul căruia vor fi publicate fotografii și imagini video exclusive, este binevenit, în special pentru tinerii din Republica Moldova care nu știu adevărata istorie a neamului nostru”, a menționat generalul Ion Costaș pentru UNION.md.

Imaginile de mai jos realizate acum aproape 20 de ani, în timpul luptelor de pe platoul Cocieri, fac parte din arhiva personală a fotografului și profesorului universitar Nicolae Pojoga. Ion Costaș a mai spus că adevărul despre acest război a fost șters de către comuniști, iar majoritatea oamenilor nu știu acest lucru.„E foarte bine că imaginile din timpul războiului sunt publicate. Tineretul nu știe absolut nimic ce a fost atunci, circulă doar niște neadevăruri. Cred că proiectul lansat de UNION va avea un impact pozitiv asupra întregii societăți”, a conchis generalul.Și generalul-maior de poliție Anton Gamurari a declarat că „unele consecințe se răsfrâng asupra noastră. Acțiunea UNION-ului de a lansa proiectul „20 de ani. A fost război” este foarte bună”. Potrivit lui Gamurari, imaginile exclusive vor avea impact asupra societății.Cei care au imagini despre Războiul de pe Nistru sunt rugați să le trimită pe 20ani@union.md pentru a fi publicate pe UNION și în paginile JURNALULUI de Chișinău.

 

 

 

SURSA:

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: